Segorbe comença la seua setmana més internacional amb l’Entrada de Bous i Cavalls

Tretze genets a lloms dels seus cavalls i proveïts d'una fina vara de 'latonero', guiaran a sis bous braus pel mitjà del carrer Colón de la ciutat

Les places oferides són: dos de tècnics d'administració general, una d’enginyer tècnic industrial, una de tècnic mitjà de topografia i una de tècnic de mobilitat

Segorbe comença hui, amb el so de la primera carcassa de la setmana, les set Entrades de Bous i Cavalls de 2018. Tot està preparat i la ciutat anhela escoltar este coet que marcarà l’eixida de la manada quan les manetes del rellotge marquen les 14.00 h.

El respecte, l’emoció i la diversió són característiques clau de l’Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, Festa d’Interés Turístic Internacional i Bé d’Interés Cultural i Immaterial. Tretze genets a lloms dels seus cavalls i proveïts d’una fina vara de ‘latonero’, guiaran a sis bous braus pel mitjà del carrer Colón de la ciutat de Segorbe, a tota velocitat, entre una multitud que sincronitza un moviment ondulatori similar a la d’un banc de peixos, creant un espai impossible, a manera de miratge, de a penes unes dècimes de segon, i que permet que una vegada més aparega la màgia d’un espectacle únic en el món.

Rovira  

Cal destacar enguany la incorporació de dos nous genets participants en      l’Entrada: Pablo Fortea Calás i José Luis Lara Garrido. D’altra banda, partir de demà, al costat de la nostra Festa d’Interés Turístic Internacional i BIC i Immaterial, se celebrarà la XXXIV Edició del Concurs de Ramaderies “Ciutat de Segorbe”, conegut per ser el més antic de la Comunitat Valenciana. Cada dia, Segorbe comptarà també amb la seua tradicional Fira del Pernil, instal·lada al Jardí Botànic Pau.

Seguretat ciutadana
Les condicions de seguretat seran òptimes, amb les millores corresponents a un any més d’experiència en esta festa. La coordinació dels cossos de seguretat amb el consistori és clau per a garantir el benestar de les persones de Segorbe i els visitants. Per a això s’esforcen en el seu treball la Policia Local de Segorbe, Protecció Civil, la Policia Autonòmica, Guàrdia Civil i seguretat privada.

Així mateix, es blindaran al trànsit les zones en les quals més persones es congreguen amb elements mòbils. Amb antelació, des de l’Ajuntament de Segorbe, s’agraeix la comprensió ciutadana davant els talls de trànsit i el Pla de Seguretat en general.

Serveis sanitaris
Igualment, respecte a la seua atenció a les persones, tota gran festa ha de tindre una especial organització per a donar una resposta ràpida a qualsevol eventualitat que afecte els assistents als seus esdeveniments.

A Segorbe, els serveis sanitaris s’han preparat per a donar una atenció de qualitat durant els festejos, amb sis ambulàncies dotades amb desfibril·lador al llarg del recorregut, un lloc d’infermeria, un punt d’atenció sanitària, un hospital de campanya i els serveis d’un equip de 18 persones.

Serveis veterinaris
Des de l’Ajuntament de Segorbe es té especialment consideració el benestar dels animals. Així doncs, a més de les persones, l’ànima d’esta festa són els animals, especialment els bous i els cavalls, per la qual cosa la seua cura es garantirà a través del veterinari Óscar Cremades i el seu equip.

Amb instal·lacions i instrumental d’atenció en el lloc on se celebra l’esdeveniment, els professionals compten amb totes les garanties i els mitjans per a traslladar als animals a un hospital veterinari si fóra necessari.

PublicitatJuega Limpio Orihuela