Bravo sol·licitarà al Ministeri de Justícia un nou jutjat a Segorbe

La consellera recorda que la capital de l'Alt Palància és l'únic partit judicial amb un únic òrgan jurisdiccional que ha d'atendre a una població de més de 25.000 habitants

La consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha anunciat que sol·licitarà al Ministeri de Justícia l’ampliació de la plantilla judicial a Segorbe.

La consellera també ha explicat que traslladarà al Ministeri la petició del jutge degà de Segorbe al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual considera necessari la creació de nou jutjat a la capital de l’Alt Palància.

La consellera ha recordat que la dotació actual del jutjat és “bastant escassa” i, per això, se sol·licitarà al Ministeri l’augment de les plantilles. Segorbe, a més, és l’únic partit judicial valencià amb un únic òrgan jurisdiccional.

La consellera ha fet este anunci després de reunir-se amb el titular del jutjat de 1a Instància i Instrucció, Héctor Saez VigalondoEste jutjat està atés, a més, per dos gestors, dues tramitadores i dos auxilis judicials. Per la seua banda, el Registre Civil compta amb un tramitador. Esta dotació atén a 32 municipis amb una població de 25.023 habitants, quan la mitjana estatal és d’un òrgan jurisdiccional per cada 8.000 habitants i la mitjana europea és d’un jutge per cada 5.000.

L’edifici dels jutjats de Segorbe, propietat de la Generalitat, que està en el carrer Fra Bonifacio Ferrer 1, presenta problemes d’accessibilitat, habitabilitat i eficàcia energètica que, segons ha explicat la consellera, estan en vies de solució. D’esta forma, el problema del subministrament d’energia elèctrica detectat a l’inici de l’any es va solucionar el passat mes de febrer mitjançant la substitució del comptador (que estava obsolet) i la contractació de més potència.

A més, es procedirà a la instal·lació d’un ascensor, d’acord amb les indicacions del jutge, així com d’una condícia adaptada en la planta baixa a l’espai lliure que ha deixat la caldera. “La previsió és que estes obres estiguen acabades al maig de l’any que ve i suposaran una inversió superior als 200.000 euros”, ha explicat la consellera Gabriela Bravo.

Els jutjats de Segorbe estan inclosos en el Pla d’Infraestructures amb finançament dels fons FEDER de la Unió Europea per millorar la qualificació energètica mitjançant la substitució de tot el sistema de climatització i la fusteria exterior.

D’altra banda, l’empresa pública Tragsa començarà a instal·lar les alarmes anti intrusió i antiincendis el pròxim 15 de setembre. Les càmeres d’enregistrament ja estan en funcionament i connectades al Centre de Control de Seguretat instal·lat a la Ciutat de la Justícia de València.

Finalment, la consellera Bravo ha recordat que l’any proper, Segorbe comptarà amb la seua pròpia Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, que, al costat de la de Nules, completarà el mapa d’estos serveis, de manera que tots els partits judicials de la província de Castelló tindran una oficina.

CatalanSpanish