Segorbe guardonada amb l’II Premi Taurí de la Comunitat Valenciana ‘Va de Bous’

Els Premis Taurins de la Comunitat Valenciana tenen un caràcter honorífic i consisteixen en el lliurament d'una escultura a manera de trofeu.

342
Un dels detinguts era treballador d'una de les dues empreses.

Segorbe està de celebració i és que l’emblemàtica Entrada de Bous i Cavalls, Festa d’Interés Turístic Internacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial, ha sigut guardonada amb l’II Premi Taurí de la Comunitat Valenciana ‘Va de Bous’, en la categoria de Festejos taurins tradicionals (Bous al carrer).

Així s’ha fet oficial, el 7 de febrer, amb la resolució, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), de la Direcció general per a l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la qual s’atorguen els II Premis Taurins de la Comunitat Valenciana ‘Va de Bous’.

L’Alcalde de Segorbe, Rafael Magdalena, afirma que l’Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe és “un espectacle únic en el seu gènere en el món, que bé mereix aquesta distinció com II Premi Taurí ‘Va de Bous’ per la seua tradició i bellesa. Agraïm aquest reconeixement a la tradició i la festa, en la qual Segorbe sempre ha tingut un lloc destacat”.

Els Premis Taurins de la Comunitat Valenciana tenen un caràcter honorífic i consisteixen en el lliurament d’una escultura a manera de trofeu. Els guardons seran lliurats en un acte públic, en el qual des de l’Ajuntament es tractarà que estiguen presentes alguns dels sectors més representatius de la festa per a la recollida del premi.

Aquests Premis, que es van crear l’any 2014 i són atorgats per la Generalitat, tenen com a finalitat distingir a persones o entitats que hagen destacat en la labor de promoció, defensa, foment i atenció a la festa dels bous en les seues diferents manifestacions.

En la mateixa categoria de Festejos taurins tradicionals (bous al carrer) també s’ha atorgat aquesta distinció a Vicente Peris Maximino. En l’altra, referent a espectacles taurins en plaça de bous, el premi ha recaigut en José Luis Benlloch Rausell.

L’Entrada de Bous i Cavalls va ser declarada com a Festa d’Interés Turístic en 1985 i Festa d’Interés Turístic Internacional en 2005. La primera referència escrita sobre l’Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe data de l’any 1386, encara que se li suposen orígens previs.