Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

La Policia Nacional ha detingut a Alacant quatre persones, tres homes i una dona, per simular el segrest d’una persona, ingressada en un hospital després d’un suposat positiu per coronavirus, per exigir diners als seus familiars a canvi de la seua llibertat.

Tot va començar quan va ingressar en un hospital d’Alacant un conegut dels autors per ser atés per unes lesions que presentava i amb símptomes compatibles amb la COVID-19.

Esta situació va ser aprofitada pels arrestats per a idear una maniobra d’extorsió contra la seua família ja que, al no disposar del seu mòbil durant el seu ingrés, seria més difícil la seua localització, ha comentat la policia en un comunicat d’este dimarts.

Així, el passat diumenge 10 de maig es va presentar a la Comissaria de Torrelavega (Cantàbria) una persona per denunciar el suposat segrest d’un familiar que residia a Alacant. El denunciant va manifestar que havia rebut diverses trucades de persones desconegudes que exigien el pagament de 1.500 euros per a salvar la vida del familiar de què no tenia notícies des del passat 29 d’abril.

En els contactes que va mantenir el denunciant amb els presumptes segrestadors estos li van remetre diversos vídeos com a prova de vida amb seqüències on es podia veure la situació de captivitat en què suposadament es trobava la víctima. Un dels arrestats simulava ser el segrestat mentre era amenaçat per la resta de detinguts.

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d’un rescat.

INVESTIGACIÓ DELS FETS I DETENCIONS A ALACANT

Davant la gravetat dels fets denunciats, es van iniciar les investigacions per les Brigades de Policia Judicial de Torrelavega i el Grup de Delinqüència Violenta d’Alacant que van activar el protocol establert d’actuació per delictes de segrest i extorsió per tal d’accelerar la coordinació entre ambdues unitats.

Amb les dades de què disposaven els investigadors es va aconseguir establir la identitat de dos dels autors. De l’estudi del contingut dels àudios i els vídeos rebuts es va poder determinar que els suposats responsables coneixien que el presumpte segrestat havia estat ingressat en un hospital i que no tenia mitjans per posar-se en contacte amb els seus familiars de manera que no pogués desmuntar el pla que havien tramat.

Un cop identificats la resta d’implicats, tots van ser detinguts per un presumpte delicte d’extorsió. Els agents van trobar diverses converses escrites, fetes a través d’una xarxa social, en què exigien el pagament del rescat i on es podia localitzar el lloc on s’haurien gravat els vídeos amenaçadors.

Al costat dels anteriors, també va ser detingut un menor que va participar en els fets fent-se passar pel suposat segrestat. Als detinguts els consten nombrosos antecedents policials per delictes contra les persones i contra la propietat.

Els arrestats, tres homes i una dona d’edats compreses entre 20 i 24 anys i un menor d’edat, tots ells de nacionalitat espanyola, un cop finalitzades les diligències policials, van ser posats a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia d’Alacant.