Un membre de seguretat de Ifema insta a Oltra a “deixar de parlar en valencià”

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha protestat davant la Casa Real després que un membre de l'equip de seguretat de Ifema li haja comminat a "deixar de parlar en valencià" amb un integrant del seu equip davant la imminent arribada del rei per a inaugurar Fitur.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha protestat davant la Casa Real després que un membre de l’equip de seguretat de Ifema li haja comminat a “deixar de parlar en valencià” amb un integrant del seu equip davant la imminent arribada del rei per a inaugurar Fitur.

Oltra ha relatat als mitjos presents en Fitur que l’incident ha ocorregut durant el matí i des de l’equip de seguretat de la Casa Real li han demanat “disculpes” i han pres nota de l’ocorregut perquè no es repetisca.

Segons ha comptat, tot ha ocorregut quan ella i els seus col·laboradors arribaven al pavelló 2 de Ifema, moment en el qual s’han vist afectats pel cordó policial disposat per a l’arribada, també en aqueix moment, del rei per a inaugurar Fitur, i han quedat “atrapats”, sense poder avançar cap a l’àrea de la Comunitat Valenciana.

Davant aqueixa circumstància, un col·laborador de la vicepresidenta ha conversat en castellà amb un membre de l’equip de seguretat de Ifema i, en explicar-li en valencià a Oltra el que ocorria, aquest s’ha dirigit a tots dos i els ha dit: “Deixen de parlar en valencià”.

“Això no pot passar en una fira internacional” com Fitur, ha dit la dirigent de Compromís, qui llavors ha parlat amb la seguretat de la Casa Real i els seus responsables li han demanat disculpes per l’ocorregut, han pres nota de la seua queixa i s’han compromés al fet que no torne a succeir.

Oltra ha insistit que, a més de que era “una conversa privada”, el respecte a la Constitució i a la diversitat lingüística del país han d’imperar perquè no es repetisquen situacions com aquesta, que ha titllat de “una cosa molt desafortunada”.

Publicitat