La selecció se suma a la festa del centenari del València

La designació de València com a seu d'aquest partit va ser el particular 'regal' de la Federació Espanyola de Futbol en aquest aniversari i va acabar amb gairebé catorze anys d'absència a la qual en el seu moment va ser considerada com a seu talismà de la selecció.

146
Manolo el del bombo durant la trobada de classificació per a l'Eurocopa 2020 que disputen les seleccions d'Espanya i Noruega aquesta nit en l'estadi de Mestalla. EFE

La selecció espanyola es va sumar aquest dissabte als actes de celebració del centenari de la fundació del València, que va complir cent anys aquest dilluns 18 de març, amb la disputa davant Noruega del seu partit primer de classificació per a l’Eurocopa de 2020.

L’afició local va agrair el present i Mestalla va tenir tres quarts de lliurada entrada. Milers de persones esperaven a l’autobús de la selecció quan va arribar a Mestalla passades les 19.20 hores, encara que l’ample cordó de seguretat i les llunes tintades van deslluir la rebuda.

Però, a més de seguidors de la capital valenciana, a Mestalla van acudir molts afeccionats de localitats pròximes que durant tot el dia es van deixar veure pels carrers de la ciutat, especialment en el seu centre històric però també a la platja.

Igualment es va poder veure a petits grups de seguidors noruecs per la ciutat. Alguns estudiants ‘erasmus‘ van fer de guies als seus compatriotes que van gaudir de les altes temperatures del dia i el bon ambient entre totes dues aficions.

Dins de l’estadi els prop de mil seguidors nòrdics es van situar junts en la zona que habitualment reservada als seguidors dels conjunts visitants en la part més alta del fons nord.

Les botigues pròximes a l’històric recinte valencianista van col·laborar al fet que per un dia Mestalla i els seus voltants anaren molt més vermells que blanquinegres.

Això si, en els minuts previs, es va poder sentir per megafonia l’himne oficial de l’aniversari del València encara que, sens dubte, va anar molt més taral·larejat l’himne d’Espanya, que els seguidors van seguir posats en peus després d’escoltar respectuosament el noruec.

Després de la frustrada recepció en l’Avinguda de Suècia, els seguidors més matiners ja havien donat una calorosa benvinguda als jugadors espanyols quan van sortir a escalfar a un terreny regat pocs minuts abans. Va ser Sergio Ramos el primer a retornar el gest amb uns aplaudiments.

Però, sens dubte, van ser els valencianistes Dani Parejo i Rodrigo Moreno els més aplaudits quan per megafonia es va cantar l’alineació triada per Luis Enrique per a aquesta trobada. També el capità Sergio Ramos va elevar els decibels.

La presència dels dos jugadors del club amfitrió va ser el ‘regal’ del seleccionador per al centenari del València, en la banqueta esperava el seu company José Luis Gayà i també Juan Bernat, ex de l’entitat.