```
jueves, 25 abril 2024

Impressionant gesta del Valencia CF que es fica en les semifinals de la Copa del Rei (3-1)

Un triplet golejador de Rodrigo classifica als de Marcelino en un gran partit davant el Getafe.

El Valencia CF va aconseguir classificar-se amb brillantor per a les semifinals de la Copa del Rei després d’imposar-se aquest dimarts al Getafe CF per un increïble 3-1 en la volta de quarts, en una emocionant trobada en el qual va ser insistent, competitiu, lluitador, ambiciós i que, finalment, es va portar la valuosíssima recompensa de la remuntada amb un triplet golejador de Rodrigo, l’últim en el sospir final del descompte de la segona meitat.

La bogeria es va apoderar de tot Mestalla i l’afició va embogir amb la gesta dels seus jugadors que continuen vius en aquesta preciosa competició de la Copa del Rei.

El xoc es presentava molt complicat després de la derrota de la setmana passada a Getafe per 1-0, per la qual cosa tocava remuntar davant l’afició en una d’aqueixes esperades nits màgiques de Copa. Marcelino ho va tindre clar en formar un ‘onze’ amb els jugadors més habituals de la temporada. Però molt prompte, als quaranta segons, tot es va anar al trast va veure com Jorge Molina feia el 0-1 d’un tret que es va colar molt ajustat en el marc de Jaume Doménech. El que ningú esperava va succeir i de la forma més cruel possible.

La reacció del Valencia CF va ser ràpida i Rodrigo a punt va estar d’aconseguir l’empat en el minut 4 amb un xut que el meta Chichizolava enviar a córner. Era un devessall total d’accions d’atac davant un Getafe que amb el regal del gol va arriscar encara menys del que tenia pensat. Calia ser un martell piló i, a poc a poc, desgastar a l’espessa saga visitant. No quedava una altra fórmula que ser insistent.

La pressió era màxima. Els de Mestalla buscaven per tots els mitjans obrir el cadenat del Getafe i, la veritat, és que van meréixer el premi del gol. Per la dreta, per l’esquerra, pel centre, per baix, per alt… era un setge que no es recompensava en el marcador. En el descompte del primer temps una eixida en fals del meta visitant va poder tindre conseqüències, però el núvol de cames va impedir qualsevol rematada entre els tres pals.

Era necessari una gesta heroica per al tram decisiu. Restaven 45 intensos minuts per davant i la necessitat imperiosa de marcar tres gols i no encaixar cap més per a seguir avant en la Copa. I a més el VAR va anul·lar l’empat de Santi Mina en el minut 53. Més coses en contra era impossible. Cheryshev va entrar per Wassper a ficar-se per l’esquerra, Ferran a la dreta i Carlos Soler al costat de Parell en el centre del camp. Tocava moure l’esquema en un desig urgent de marcar al més prompte possible i mantindre la flama de la il·lusió.

I això va succeir. Passada l’hora de joc una assistència de l’internacional rus va ser aprofitada per Rodrigo per a fer el 1-1. L’internacional espanyol s’estrenava en aquest torneig. Mestalla va explotar de goig i va cridar el famós ‘per ells’ que va contagiar encara més les emocions dels valencianistes que sí que era possible la remuntada. Jaume va ajudar amb una parada antològica als peus de Mata. I Hugo Duro va rematar de cap malament amb tot a favor.

En el minut 70 va entrar Kang In per a fer encara més calor a l’atac blanc-i-negre. I en el minut 73 Djené va rebre la cartolina roja després d’una entrada a Santi Mina que va suposar la segona groga de la nit. Amb un jugador més el Valencia CF va provar el miracle davant un enemic ja totalment atrinxerat. Gameiro va entrar en l’últim instant. I Rodrigo va tornar boja a la graderia amb el segon en el descompte de la segona meitat. Era possible. I això va succeir quan Rodrigo va establir el definitiu tercer gol de la nit en un moment màgic, espectacular, brillant i decisiu.

El més important va ser la victòria, la remuntada, els tres gols de Rodrigo, la classificació per a les semifinals de la Copa i, sobretot, la magnífica resposta de Mestalla davant una gesta impressionant del Valencia CF en els quarts de final. Bravo jugadors, brau afició. Sou molt grans. Gràcies per aquesta bonica nit de futbol, emocions. Apoteòsic.

Fitxa tècnica:

Valencia CF: Doménech, Piccini (Kang In, m. 70), Garay, G. Paulista, Gayà, Parejo, Wass (Cheryshev, m. 56), Carlos Soler (Gameiro, m. 86), Ferran, Rodrigo i Santi Mina.

Getafe CF: Chichizola, Damián, Djené, Cabrera, Antunes, Portillo (Hugo Duro, m. 67), Cristóforo (Bruno, m. 78), Flamini (Arambarri, m. 57), Maksimovic; Mata i Jorge Molina.

Gols: 0-1. M. 1: Jorge Molina. 1-1. M. 61: Rodrigo. 2-1. M. 92: Rodrigo. 3-1, M. 93: Rodrigo.

Àrbitre: Estrada Fernández, del comité català. Va amonestar a G. Paulista, Santi Mina i Garay del València CF, i a Mata, Damián, Portillo, Chichizola, Jorge Molina del Getafe Cf. Va expulsar al visitant Djené per doble groga en el minut 73.

Incidències: Partit de tornada de quarts de final de la Copa del Rei disputat aquest dimarts, a les 21.30 hores, a Mestalla davant 34.140 espectadors.