martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Una nova senda uneix la cala dels Testos amb els penya-segats del Morro del Roabit a Benitatxell

Es fa realitat el vell anhel de connectar a la fi tota la línia litoral del Poble Nou de Benitatxell.

Els amants del senderisme ja disposen d’un nou trajecte amb el qual gaudir de la naturalesa i el paisatge que brinden els impressionants penya-segats de la costa poblera. L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, a través de les regidories de Turisme i Medi Ambient, ha adequat una nova senda fins al Morro del Roabit que connecta amb la cala dels Testos.

L’actuació, amb una inversió de 27.643,66 euros (IVA inclòs), valora la ruta que condueix a este accident geogràfic amb impressionants vistes del cap de la Nau i l’Illa del Descobridor al nord i el Morro Falquí i el Cap d’Or al sud. A més, s’ha senyalitzat la senda amb panells informatius i s’ha fet més transitable i segur el camí que porta a la cala dels Testos.

La ruta disposa de dos opcions. Una més completa que s’inicia en els Testos i una altra a mig camí que té el seu inici en la zona Pueblo de la Paz (Cumbre del Sol), al costat de unes pistes de tenis i una antiga estació de Telefónica. Una vegada arribats a este punt, s’ha de pujar una xicoteta rampa, vorejar a mà esquerra la tanca metàl·lica de color verd que circumda el vell edifici de telefonia i deixar-se portar recte per la sendera fins al panell indicatiu i l’espectacular panoràmica del Roabit.

Amb esta actuació, el consistori afig un nou itinerari a la xarxa de senders i fa realitat el vell anhel de connectar a la fi tota la seua línia litoral, de nord a sud, des del Morro del Roabit, passant per la cala dels Testos i el Moraig fins a arribar a la cala Llebeig. “El Poble Nou de Benitatxell disposa d’un gran patrimoni cultural i ambiental que volem valorar millorant la connectivitat i creant una xarxa de senderes que permeten recórrer de nord a sud tot el litoral, amb l’espectacularitat del paisatge dels seus penya-segats”, han assenyalat els regidors de Turisme i Medi Ambient, Víctor Bisquert i Jorge Pascual.

Un punt també amb un gran valor patrimonial i històric
I és que el Morro del Roabit, a més d’un evident atractiu paisatgístic, també amaga un gran valor patrimonial i històric.

Va ser un punt estratègic per a la vigilància de les costes en temps de pirates corsaris. Albergava una estança, un lloc de vigilància nocturn que ajudava a reforçar les torres vigies d’Ambolo (Xàbia) i el Cap d’Or (Moraira). De fet, en 1562, l’enginyer italià Gian Battista Antonelli va fer un estudi complet del sistema de vigilància i defensa, advertint que el Morro del Roabit era un dels punts febles. La seua proposta va ser construir en ell una nova torre, encara que este projecte mai es va arribar a executar.

Últimas noticias

Contenido relacionado