València acull el primer congrés de senderisme i esports de muntanya

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este matí en el primer Congrés de Senderisme i Esports de Muntanya, organitzat per la facultat de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la Universitat Catòlica de València (UCV), en el qual durant tres dies participaran esportistes i experts nacionals i internacionals.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este matí en el primer Congrés de Senderisme i Esports de Muntanya, organitzat per la facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la Universitat Catòlica de València (UCV), en el qual durant tres dies participaran esportistes i experts nacionals i internacionals. Ribó ha destacat que «existixen molts assumptes per tractar, des de poder fer-ho inclusiu per a totes les persones amb algun tipus de discapacitat i diversitats, fins als temes de seguretat i sostenibilitat de la muntanya. És per això, que esta és una iniciativa molt important».

Juntament amb el rector de la Universitat Catòlica de València (UCV), l’alcalde ha comunicat que «València és una ciutat que aconseguix diferents modalitats i facetes per a abordar la dimensió física i esportiva, però també la turística, la socioeconòmica, la seguretat, la preparació i l’entrenament i, per descomptat, el seu beneficiós impacte en la salut». Així mateix, és una cita que compta amb propostes, ponències, comunicacions científiques, tallers, taules redones i fins i tot rutes de senderisme inclusiu. També reunix amants de la natura que, a més, són professors i investigadors universitaris, alpinistes i esportistes, entrenadors, guies i tècnics de muntanya, responsables de turisme de muntanya i rescatadors.

En esta trobada també es compta amb la presència d’experts de Noruega, el Regne Unit, Holanda, Alemanya, Dinamarca o el Líban, els quals aportaran el creixement de nombre de practicants de les activitats esportives en la natura. Així mateix, un dels motius d’este congrés és l’augment exponencial en practicants i interés socioeconòmic, ja que els últims estudis mostren que les activitats fisicoesportives en la natura, són de les més practicades i amb una millor projecció de futur. Per la seua banda, el rector de la UCV, José Manuel Pagán, ha posat en valor el treball conjunt entre la Universitat Catòlica i l’Ajuntament de València, i destacat que «l’estreta col·laboració entre una Universitat com la nostra i les diferents administracions, també la local, revertixen en el bé comú».

Ribó també ha aprofitat per a parlar del running i ha explicat que «l’afició de córrer ha crescut més que en cap altra ciutat durant els últims anys, València s’ha convertit en una de les capitals mundials del running, coneguda i prestigiada per la seua marató categoria Or, la seua mitja marató, les seues 10K i la infinitat de carreres populars que acull al llarg de l’any».

A la inauguració d’este congrés també han assistit el vice-rector de la UCV, Juan Carlos Valderrama; el president de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, Carlos Ferrís; el president de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada, Joan Garrigós; el director d’este Congrés, Víctor Sánchez; professors, estudiants i altres participants del Congrés.

Publicitat