S’engega el concurs Gandia Júnior Xef

El concurs GANDIA JUNIOR XEF, impulsat pel departament de Sanitat Pública i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de Gandia, ja s’ha engegat.

El concurs forma part de la fase final del programa “Alimentació saludable i activitat física a l’escola” del projecte d’Escoles Saludables del consistori gandiense i té com a objectiu difondre un estil de vida saludable en les edats més primerenques, amb la implicació de familiars i professorat.
D’aquesta forma, s’educa als nens de forma lúdica sobre la importància de dur a terme una alimentació saludable per prevenir malalties i com a promoció de la salut.

La regidora responsable de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha recordat que a través d’aquest concurs “aconseguirem tenir uns nens més sans”. D’altra banda, ha agraït la col·laboració i participació dels col·legis, mares i pares i alumnes al programa d’Escoles Saludables.

El concurs ja ha començat amb la Fase I entre els alumnes de primer a cambra de Primària dels centres participants adherits al programa d’Escoles Saludables: Botànic Cavanilles, Carmelites, Abecé, Borja Jesuïtes, Escola Pia, Escolàpies, Els Tarongers i Abat Solà.

Els alumnes hauran d’elaborar receptes saludables d’una amanida i unes postres (per als alumnes més xicotets, de 1° i 2° de Primària) i un plat de lliure elecció i unes postres (per als alumnes de 3° i 4° de Primària). No es podran utilitzar aliments insans.
Aquestes receptes podran ser elaborades pels alumnes a casa, amb ajuda de la seua família. Les receptes hauran de ser d’elaboració pròpia, estar explicades de forma detallada i una foto de les receptes on es veja el nivell d’implicació de l’alumnat.

L’objectiu és fomentar la implicació i participació d’alumnes, pares i professors per, entre tots, elaborar un “Receptari d’alimentació saludable”, amb totes les receptes seleccionades en la Fase I.

Així doncs, en la Fase I la selecció la realitzarà el mateix centre educatiu i un representant dels pares de les famílies. Seleccionaran 10 receptes que passaran a la Fase II. La Fase I es desenvoluparà fins al 23 d’abril.
En la Fase II, un jurat valorarà, entre les 10 receptes seleccionades en la Fase I, les dos millors receptes saludables de cada centre i de cada categoria.

D’aquesta forma, els 16 alumnes seleccionats en total, passaran a la final que tindrà lloc el 8 de juny en el Botànic Cavanilles. Aquest dia, els alumnes elaboraran les receptes allí mateix, amb l’ajuda d’un professor del centre.

El jurat de la primera selecció serà la regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de Gandia i impulsora del programa, Liduvina Gil; un representant del CDT, un altre del CEFIRE i un altre de Salut Pública, a més del director del centre participant.

En la final, el jurat estarà format per la regidora Liduvina Gil; Juan Llorca (consultor nutricional i Xef Kids Inspired Food), Begoña Rodrigo (Top Xef Espanya) i Manuel Alonso (Estel Michelín), i altres membres del programa d’Escoles Saludables.