Apareixen porcs senglars en el terme de Castelló de la Plana

Els animals fa dies que estan per la quadra del Borriolenc.

Camilo Segura, cronista oficial del poble, ha coordinat esta obra, realitzada com a homenatge.
PublicitatAVL

Els senglars han crescut en nombre i s’endinsen ja en el nucli urbà de Castelló de la Plana. Alguns d’ells s’han vist en la quadra del Borriolenc, prop del cementeri municipal. Normalment els senglars s’acosten als nuclis urbans o urbanitzacions perifèriques cercant aigua i aliment. En moltes localitats els habitants demanen a la Generalitat que prenguen cartes en l’assumpte amb la finalitat d’evitar que les ramats d’estos porcs salvatges arriben molt més enllà de les muntanyes, amb el risc que açò representa.

El senglar és un animal que s’està adaptant molt bé a Europa. Els senglars s’apoderen de les collites dels camps i fins i tot arriben a la perifèria de grans ciutats on sobreviuen gràcies al menjar dels contenidors.

PublicitatRovira  

La Unió de Llauradors assegura que la superpoblació de senglars i cabres a Castelló està afectant els cultius principalment d’ametlers. El secretari general de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel va exigir el passat mes de febrer a la Generalitat que done permís als caçadors perquè controlen la situació. En 2017, a Castelló, es van produir 142 accidents de trànsit en els quals es van veure implicats senglars. Segons dades de la Direcció general de trànsit.

L’abundant menjar els permet tenir una sobrealimentació, que facilita la seua reproducció i posterior expansió. També cal tenir en compte que les llicències de caça han disminuït i cada vegada se senten més còmodes en zones rurals. La facilitat per a trobar menjar i l’absència de caçadors està omplint Europa de senglars estenent-se a països del nord com Suècia, Noruega, Dinamarca o Finlàndia.