jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sense ajudes europees per incomplir els requisits

Diversos municipis valencians es queden fora de les subvencions del Programa Operatiu FEDER

La resolució de les ajudes europees del Programa Operatiu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 destinades a projectes locals d’actuació dels ajuntaments per a la protecció, conservació o recuperació sobre béns de patrimoni cultural valencià ha desestimat les propostes d’alguns municipis de la província de València per falta de documentació o per no ajustar-se a les condicions. Aras de los Olmos, Llutxent, Guardamar de la Safor, Aielo de Malferit, Godella, Gestalgar, Llíria, Sueca, Montcada i Carlet són les localitats que han vist com els seus projectes d’actuació quedaven desestimats.

Aras de los Olmos, documentacions diferents per a un mateix projecte

La convocatòria va tenir lloc el passat 20 de novembre de 2017 i, després d’una resolució provisional que permetia la presentació d’al·legacions, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat els resultats definitius. Aras de los Olmos va presentar un projecte per a l’actuació arqueològica i restauració en el Castellet del Queixal. Segons el Diari Oficial, la documentació aportada per l’ajuntament en les al·legacions és diferent a la que inicialment es va presentar en la sol·licitud. Per açò, eixa nova memòria queda en “inadmissió per extemporània”, ja que hauria d’haver-se presentat al principi, dins del termini establit.

Llutxent, sense justificar la disponibilitat del terreny

L’Ajuntament de Llutxent va presentar un projecte per a la restauració del Palau de la localitat. Segons el Diari Oficial, s’ha desestimat esta actuació perquè “no es compleix el requisit de titularitat o disponibilitat de l’immoble” i, a més, els metres quadrats de la superfície de les parcel·les no coincideixen.

Guardamar de la Safor, proposta fora de la competència d’esta subvenció

Guardamar de la Safor va demanar la subvenció per a la restauració del Ullal del Bovetar i Parc Periurbà. Després de la desestimació en el llistat provisional, no es van presentar al·legacions. El Diari Oficial explica que “no queda justificat que l’actuació proposada complisca amb els requisits establits”, ja que este projecte “no posseeix valor arqueològic, arquitectònic, històric-artístic, etnològic o paleontològic”.

Aielo de Malferit, incompliment del requisit “obert al públic”

Des d’Aielo de Malferit, la proposta consistia en la recuperació l’Antiga Alcoholera i de l’entorn per a l’Alberg. L’Ajuntament va argumentar que, malgrat el títol d’esta proposició, en la memòria s’indicaven altres usos diferents que se situarien en el cos de l’Antiga Alcoholera i la Ximenera, així com una sala multifuncional. El Diari Oficial indica que es desestima perquè “l’immoble objecte de l’actuació no és de titularitat de l’ajuntament”, i a més, no es compleix amb el requisit que exposa que l’immoble ha de trobar-se “obert al públic o ser susceptible de ser-ho amb un règim de visites”, ja que és un alberg.

Godella, projecte sense valor patrimonial

L’ajuntament de Godella va presentar un projecte de rehabilitació de la Casa Vestidor del Llac. Este també ha sigut denegat perquè no té “valors patrimonials”, sent este un requisit exigit en la convocatòria.

Gestalgar, sense justificar la titularitat del terreny

El consistori de Gestalgar va participar en la convocatòria amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recuperació, projecció i difusió del patrimoni hidràulic de la localitat. Davant la falta d’al·legacions després de la primera desestimació, el Diari Oficial ha indicat que “no queda justificada la disponibilitat del terreny i/o béns immobles en funció de l’actuació, així com el document justificatiu de la titularitat”.

Llíria, doble desestimació

Llíria va presentar dos projectes. D’una banda, la urbanització i posada en valor de l’entorn de l’Església de la Sang, desestimada per “no aportar la documentació necessària adjunta a la sol·licitud”. D’alta branda, la recuperació del refugi de la Guerra Civil del col·legi Sant Vicent, denegada perquè les actuacions no poden ser d’un import inferior a cent mil euros ni superar l’import d’un milió d’euros.

Sueca, sense la documentació necessària

Des de Sueca, la proposta consistia en la restauració i habilitació Museística del Molí del Passiego. Davant una primera desestimació, no es van produir al·legacions, ha quedat denegada per falta de documentació.

Montcada, proposta fora dels treballs destinats a protecció, conservació o recuperació

Les ajudes que va demanar l’ajuntament de Montcada anaven destinades al Museu de la Fàbrica de la Seda. Esta idea ha quedat denegada perquè no queda justificada que l’actuació proposada estiga dins dels treballs destinats a la “protecció, conservació o recuperació de béns de patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana i la seua posada en valor”. A més, l’obertura al públic i la visitabilitat de l’edifici es condicionen a l’obtenció de la qualificació de Col·lecció Museogràfica i, per tant, “a un succés futur”.

Carlet, titularitat compartida amb un particular

Des del consistori de Carlet es va voler dur a terme la recuperació del Teatre El Segle. Segons el Diari Oficial, “l’immoble no és de titularitat municipal íntegrament, en existir un pro indiviso amb un particular”, per la qual cosa incompleix eixe requisit.

Últimas noticias

Contenido relacionado