Sentandreu fa una crida per a protestar contra el “nacionalisme catalanista”

La Federació Coordinadora d’Entitats Culturals del Regne de València ha convocat una manifestació per al dia 11 de novembre a València sota el lema ‘Som Valencians, som espanyols. No als països catalans’ per a reivindicar el “protagonisme del poble valencià” i protestar contra el “nacionalisme catalanista”.

Així ho han anunciat este divendres el president de la Federació, Juan García Sentandreu; l’exdirectiva de VOX Cristina Seguí; i la representant de Torres Blaves, Isabel Rubio, durant una roda de premsa que ha tingut lloc en la Sala de Juntes de l’Ateneu Mercantil de València.

Rovira  

La manifestació de l’11 de novembre començarà el seu recorregut en plaça d’Espanya, alguna cosa que Sentandreu ha considerat “simbòlic” i ha assegurat que el trajecte és “un vertader desafiament” a causa de l’amplària i a la longitud d’este. “Ha de ser una manifestació massiva perquè eixe trajecte tan llarg s’òmpliga i estem convençuts que ho aconseguirem”, ha indicat.

Així mateix, el president de la Federació ha assenyalat que el recorregut acabarà en la Plaça Amèrica en la qual el cantant Francisco interpretarà l’himne regional de la Comunitat Valenciana.

“Volem que el poble valencià torne a ser decisiu a causa que es reformarà la Constitució en un termini de sis mesos”, ha assegurat Sentandreu. En este sentit ha apuntat, que no volen que València “siga moneda de canvi de res ni de ningú”. “També a València patim el nacionalisme catalanista, i ho patim en passat, en present i en futur. Ho estem patint en les institucions i ho estem veient en els carrers”, ha assenyalat.

Cristina Seguí ha assegurat que el gran perill que hi ha actualment és el de “els països catalans contra la resta d’Espanya i no la independència de Catalunya”. També ha assenyalat a l’entitat Acció Cultural del País Valencià com “l’entitat gemelar” d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.

Per la seua banda, Isabel Rubio ha assegurat que esta manifestació s’ha de dur a terme “dins d’un marc de respecte” i ha destacat que “cal fer les coses quan la gent ho demana”.

Agressions del 9 d’octubre

Preguntats per les agressions del 9 d’Octubre a càrrec de grups d’ultradreta, Seguí ha assegurat que “condemna qualsevol tipus de violència en una adreça o una altra”. Això no obstant, ha considerat que durant el dia de la Comunitat Valenciana va haver-hi “valencians que es van enfrontar a una part d’estos gèrmens del catalanisme radical que estan venint a la Comunitat a insultar-nos i a imposar-nos”.

Per la seua banda, Sentandreu ha assenyalat que s’han de demanar “responsabilitats al delegat del Govern” perquè “una trucada a la violència com estan fent Arran i la CUP d’eixa manera tan clara i reiterada ara com ara donades les circumstàncies d’alarma social en les quals ens trobem, no hauria de ser autoritzada”.

Respecte a la desvinculació de la manifestació d’algunes entitats com el GAV, l’Institut d’Estudis Valencians o la Plataforma Jovenil Valencianistes, entre altres, Sentandreu ha assenyalat que molts antics dirigents del GAV estaven en la roda de premsa. Així mateix, ha assenyalat que respectarà la decisió.

“El grup ha estat sempre al costat de la legalitat, al costat dels nostres símbols i al costat de les nostres banderes i al costat del nostre himne, si ara com ara el grup no se sent representat per estos eslògans i pels nostres senyals d’identitat, doncs ho sentiré molt”, ha sentenciat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela