València es rebel·la contra el masclisme i la “repugnant” sentència de la Manada

Amb consignes com "València serà la tomba del masclisme", "Jo sí que et crec" o "No és abús, és violació" diversos milers de joves s'han manifestat avui a València per a reivindicar la seua lluita contra el masclisme i denunciar la sentència "repugnant" de la Manada i la "complicitat" del Govern, a més d'exigir l'expulsió de la carrera judicial dels jutges que la van dictar.

La marxa ha transcorregut sense contratemps per diversos carrers cèntrics després d’una concentració en la plaça de l’Ajuntament, en la qual no han faltat crits de suport a la víctima (“Germana, nosaltres som la teua Manada”), cares pintades, samarretes reivindicatives i cartells morats en els quals es llegia “La manada no són 5, és el sistema” o “Ens van llevar tant que van acabar llevant-nos la por”.

Una pancarta amb el lema “No és abús, és violació. Nosaltres sí que et creiem” ha encapçalat una marxa, que ha reunit a prop de 3.000 joves, alguns acompanyats dels seus pares, i que ha comptat amb el suport del col·lectiu de iaioflautes, que han defensat els drets de les dones i reivindicació que les seues filles i nétes “puguen eixir tranquil·les pel carrer” i “sense por”.

La representant de la plataforma Lliures i Combatives i del Sindicat d’Estudiants, convocants de la marxa, Isabel Aguilar, ha explicat a EFE que amb esta mobilització paren “l’educació pública contra una sentència completament repugnant” que no solament afecta la víctima “sinó a totes i tots”.

“És una vergonya que en ple 2018 seguisca havent-hi estes sentències”, ha apuntat, al mateix temps que ha denunciat “la complicitat del Govern” per les retallades i mesures dels últims anys que, al seu judici, “han atacat directament a la dona treballadora”.

“No tolerarem ni sentències ni mesures que vagen contra nosaltres i volem deixar clar a estos jutges que volem que vagen a sa casa perquè no acceptarem que la justícia patriarcal de l’Estat espanyol continue de forma tan impune”, ha afegit.

Ha agraït el suport dels iaioflautes i el col·lectiu de pensionistes, que, en la seua opinió, han demostrat que són “la punta de llança de les mobilitzacions a Espanya” i ha valorat que els deixen pas per a “agafar la bandera de la lluita”.

“Tu masclista, estàs en la nostra llista”, “Sola, borratxa, vull arribar a casa” o “Amb roba o sense roba, el meu cos no es toca” són uns altres dels crits que s’han escoltat durant tot el recorregut de la manifestació, que tancaven els iaioflautes amb una pancarta en la qual es reivindicava “No més violència contra les dones”.

La protesta ha arrancat al migdia i també estava convocada a Castelló, Alcoi i Sant Joan d’Alacant.

CatalanSpanish