2.9 C
Valencia

Simó mostra “certa satisfacció i cautela” per la sentència del TSJCV de la Creu del Ribalta que dona la raó a l’ajuntament

De moment, l'única cosa que deixa veure l'escrit judicial és que se suspén "la protecció cautelar" que hi havia sobre i monument i respecta la qual el consistori castellonenc va recórrer.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -


El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana dona la raó a l’ajuntament de Castelló al estimar el recurs que va presentar el consistori el passat abril contra l’acte del jutjat que protegia cautelarment la Creu del Ribalta a petició de l’associació Abogados Cristianos que també va recorrer a la justicia per evitar l’enderrocament del monument previst i aprobat en plenari.

El portaveu d el’equip de govern, Rafa Simó, s’ha mostrat prudent respecte el tema i ha explicat que ara “cal escoltar a l’assesoria jurídica per saber si esta sentència desbloqueja totalment l’actuació prevista inicialmet”. Tot i això, Simó ha manifestat tindre “certa satisfacció” però amb “cautela” en tractar-se d’un tema judicialitzat.

Cal recordar que l’assocació d’advocats va presentar el recurs, aconsseguint que els tribunals els donaren la raó, almenys temporalment, establint la protecció cautelar del monument i per tant presenvant-lo de possibles actuacions que pogueren afectar-lo.

Ara, caldrà saber si esta última sentència que, no s’ha d’oblidar, encara es pot recórrer, permetrà que se seguisca endavant amb el projecte inicial de retirada de la creu del parc Ribalta.

- Publicitat -

ALTRES CREUS, LA VALL D’UIXÓ I BETXÍ

Esta situació d’enfrontaments que acaben en tribunals per símbols de similars característiques no és de cap manera un cas únic a la província encara que en cada lloc les circumstàncies han estat úniques. Cal recordar que fa pocs mesos, a la Vall d’Uixò també eren els tribunals els que donaven la raó a l’alcaldessa socialista Tania Baños, després que es paralitzara també la retirada de la Creu de la Plaça de Pau amb enfrontaments veïnals inclosos i moments d’alta tensió i que la mateixa agrupació d’advocats haguera portara ja el tema als tribunals.

- Publicitat -

També Betxí es va trobar en l’oposició de part del municipi en la retirada d’un altre d’estos símbols, a l’entrada del Calvari, encara que en aquella ocasió hi havia amés un argument de raons de seguretat, i amb una querella contra l’alcalde Alfred Remolar, per un possible delicte de prevaricació, per part de la mateixa associació, Abogados Cristianos, que finalment va ser també arxivat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,626FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià