lunes, 20 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les séquies de l’albufera presenten un estat “lamentable d’abandó”

La regidora del Grup Popular, M. Ángeles Ramón- Llin, després de visitar aquest matí el parc natural de l’Albufera, ha denunciat “l’estat lamentable d’abandó” que presenten les séquies que s’utilitzen per al reg i negat dels arrossars.

Aquestes séquies són la de la Reina, Malta, el Palmar, la Sequiota, sequia Nova, Racó de l’Olla, la Chunsa, la Plana, Overa, Dreta i Pas Podrit.

Totes elles, ha manifestat Ramón-Llin, “estan sense netejar des de fa temps, plenes de canyes, botelles, plàstics i residus de tot tipus, que a més de la mala imatge i la contaminació mediambiental que suposen per al parc natural, estan dificultant la fluïdesa del reg dels arrossars com ens han dit els agricultors.”

La regidora popular ha advertit que “ningú en el tripartit s’està fent càrrec de les tasques de neteja d’aquestes séquies,” i ha acusat com a “responsables de la situació d’abandó” als regidors que s’encarreguen del Cicle Integral de l’Aigua, de la Junta de Desguàs i de l’Oficina Tècnica de l’Albufera.

“Els agricultors se senten enganyats,” ha assenyalat Ramón- Llin, “perquè se’ls ha assegurat reiteradament des del tripartit que les séquies es netejarien, però la realitat és que no han vist una brigada de neteja des de fa mesos.”

“Des del Grup Popular anem a seguir reclamant amb iniciatives en les comissions i preguntes al Ple la necessitat que es produïsca una actuació immediata de neteja en les sèquies, perquè són part històrica del paisatge i ecosistema del parc natural de l’Albufera. És inacceptable que l’alcalde Ribó, que li les dóna tant de ser un banderer en la defensa de l’agricultura i l’ecologia, mantinga en aquesta situació de brutícia les sèquies,” ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado