Serra Gelada ja és Parc Natural accessible

Gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi la Conselleria de Medi Ambient i l'ens gestor del Parc Natural Serra Gelada prompte la ruta del far s'ha convertit en accessible.

Gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi la Conselleria de Medi Ambient i l’ens gestor del Parc Natural Serra Gelada prompte la ruta del far s’ha convertit en accessible. Fins ara la ruta principal del Parc Natural, la ruta del far, era transitable, és a dir que persones amb mobilitat reduïda en cadires de rodes manuals o elèctriques podien accedir i recórrer completament els 2,5 km que separen l’aparcament del Faro, i tornar sense problemes.

L’Alcalde de l’Alfàs del Pi Vicente Arques, el Regidor de Turisme, Medi Ambient i Platges Luis Morant i la responsable de patrimoni de l’Ajuntament Carolina Fredes van promoure un projecte que contemplava obres de millora en uns certs punts de la ruta del far perquè definitivament es convertisca en ruta accessible. Estes obres que han executat la Regidoria de Medi Ambient i Conselleria a través de l’ens gestor del Parc Natural Serra Gelada consisteixen en el pavimentat dels accessos a àrees de descans i berenadors perquè qualsevol cadira de rodes o persones amb mobilitat reduïda o discapacitat puga accedir a qualsevol d’estes àrees d’esta emblemàtica ruta del parc natural.

Per a aconseguir la total accessibilitat d’esta ruta, tant des de l’Ajuntament, com des de la Generalitat i des de l’ens gestor del parc s’han tractat d’eliminar aquelles restriccions que impedien a persones amb alguna discapacitat accedir. Des del primer moment sempre s’han tingut en compte requisits com que el parc natural compte amb aparcaments d’ús públic, amb places d’aparcament reservat per a les persones amb discapacitat, que hi haja proximitat als accessos per a vianants, i que es complisca amb les dimensions mínimes establides de carrers o voreres d’entrada accessibles. Els espais d’esbarjo del parc natural compten amb rutes d’accés i senderes d’esbarjo accessibles. Els desnivells de terreny estan correctament senyalitzats, així com l’accés principal. El paviment de totes les rutes i zones d’esbarjo del parc natural és antilliscant. I les senderes de circulació tenen una amplària mínima d’1,50 m per als vianants i les persones usuàries de cadires de rodes.

Divendres que ve L’Alcalde de l’Alfàs del Pi Vicente Arques acompanyat pel Regidor de Turisme, Platges i Medi Ambient Luis Morant al costat de diversos joves amb mobilitat reduïda visitaran la ruta del Faro per a comprovar que les obres executades s’adapten a les exigències que requereix que la ruta del Faro siga reconeguda com a Accessible.

Els parcs naturals són espais únics allà on estiguen enclavats prop d’una ciutat, com a símbol d’un país o com a emblemàtics llocs del món. En qualsevol dels parcs naturals que criden la nostra atenció trobarem que guarden naturalesa en estat pur, repleta de flora i fauna que val la pena fer accessible a la quantitat més gran de persones amants de la naturalesa.

CatalanSpanish