Serralvo: “Són èpoques de dialogar molt en el PSPV de la comarca”

Serralvo: "Un dels motius que em fa pegar el pas ara, és intentar cohesionar un poc mes el partit, i que en la Comarca de la Plana Alta, que és la més poblada de la província de Castelló, puga'm treballar tots junts per als ciutadans, que és el que han de ser els partits".

460

Javier Serralvo es sisé tinent d’alcalde de Vila-real i regidor de Festes, Esports i Salut de l’Ajuntament de Vila-real. En el PSPV també és secretari local d’Acció Electoral i secretari d’Economia en l’executiva provincial. Ara després de més de 34 anys en política, es presenta com a candidat a Secretari General Comarcal del PSPV-PSOE.

P.- Vas estar en el Congrés Provincial del PSPV-PSOE a Almenara, quines van ser les seues percepcions?

R.- He vist un secretari general que amb ell està la majoria de la militància i per a la província això és molt important però em pareix que a lo millor es podia haver arribat a algun tipus d’acord per poder conjuminar totes les sensibilitats. Jo continue pensant que el millor candidat per a la provincia es José Benlloch, a l’igual que Ximo Puig a nivell de País Valencia i Patxi Lòpez, estatal, però respecte el que decideixen els militants.

En definitiva tot són processos, que a lo millor des de fora es veuen com a baralles, però no ho són, només és una sensibilitat, per a que cadascú tinga el seu projecte i poder portar al partit a les seues millors quotes. Un dels motius que em fa pegar el pas ara, és intentar cohesionar més el partit, i que en la Comarca de la Plana Alta, que és la més poblada de la província de Castelló, i puga’m treballar tots junts per als ciutadans, que és el que han de ser els partits.

P.- Què ha sigut el que t’ha fet donar el pas de presentar-te a Secretari General del PSPV en la comarca de la Plana Alta?

R.- Fa molts anys que estic en aquest partit, i he vist de tot. El que em mou ara és que després de tants anys un també ha de passar per diferents càrrecs en el partit, l’última ha sigut provincial, on era el responsable d’economia, he sigut secretari d’Organització, però jo crec que la sensibilitat que jo represente pot aportar alguna cosa al meu partit. Si no, no ho faria, jo no sóc de pegar un pas perquè sí, ni a ‘lo loco’, ni a veure què passa. Jo crec que aquesta comarca té moltes possibilitats, si la unió de tots els pobles de la comarca va endavant i plantegem les mateixes coses, tenim molt en comú. Una comarca, que a part de la ceràmica, compartim moltes coses més.

Pense que he donat eixe pas per a cohesionar això i que la veu d’aquesta comarca es veja més reforçada. Això és el que vull aportar, i això és el que he fet sempre al meu partit, aportar coses per a millorar la vida dels ciutadans.

P.- Quin és el projecte de Javier Serralvo per a la comarca?

R.- Governem en molts pobles, però a part de Vila-real, la majoria absoluta no la tenim en tants, per això el que cal fer és consolidar. A Vila-real en 2011 teníem un pacte, com tenen molts pobles ara de la nostra comarca, i el que vull aportar és veure si podem consolidar eixos pactes per a obtenir més majories absolutes, no per fer cap ‘rodillo’, sinó com ha demostrat Vila-real, que encara que siga’m majoria absoluta, també podem seguir fent pactes progressistes d’esquerres i continuar consolidant eixa veu en els pobles d’aquesta Comarca.

Evidentment és la que més aporta, també per a la Diputació provincial i aconseguir recuperar eixa Diputació, que tots volem, junt amb l’executiva provincial, que també farà eixa tasca i junt en la consolidació d’ajudar a aconseguir ara el govern de València, el govern de Ximo Puig, que pense que també aquesta comarca, li pot donar molt. Aquests resultats del PSOE, també afavoriran la consolidació del govern de Ximo Puig en València.

P.- L’experiència de regidor t’ha ajudar a donar este pas?

R.- L’ajuntament és el lloc més pròxim en política, a l’ajuntament no pots amagar-te, ni dir “vaig al despatx un dia i rep a qui vull i no vull”, no, l’ajuntament és el carrer i els que vivim ací ho sabem. Per arribar de ma casa a l’ajuntament, hi ha 200 metres, i hi ha vegades que et costa mitja hora, tres quarts, una hora perquè estàs al carrer i la gent té la proximitat de dir-te les coses, tant lo bo, com lo roí. A mi m’agrada eixa política directa i parlar en la gent.

El que més he aprés, és que la gent el que vol és que es dialogue en ella, que se li escolte, i que li ajuden amb els problemes, i que com a administració fem que els seus problemes siguen millors, que ajudem a fer que la seua vida quotidiana siga millor. Pel que m’ha tocat exercir he tocat tots els palos, també vull aportar al meu partit eixa experiència, no sols municipal, sinó també de diàleg. Jo crec que són èpoques de dialogar molt, d’escoltar a molta gent, i després decidir. Això és fonamental, i és un càrrec meu de sempre. A vegades escoltar més que dir.

P.- Quin és el gran repte de aquesta comarca?

R.- Aquesta comarca té un problema, que jo crec que cal atacar, i fer força i reclamar com siga, que és el tema de les comunicacions, som la Comarca en la qual estem relativament prop tots i costa molt arribar als llocs, no és possible que en 2018, per arribar a Benicàssim o Orpesa hages d’agafar dos, tres autobusos, en el segle XXI, això no haguera de passar.
Jo crec que les comunicacions en aquesta àrea metropolitana, d’abans de ser jo regidor, ja estaven molt mal, i ni han moltes previsions d’ajudar.

P.- Hi ha un equip de Javier Serralvo?

R.- En eixa decisió, el que hi ha són moltes xerrades en moltes persones de la comarca que he trobat que tots amb els que he parlat m’han animat, pel meu caràcter per la meua experiència en el partit, per conéixer de totes les agrupacions i de la gent que està en les agrupacions m’han animat a que, em presente i aleshores eixe és l’equip que jo vaig a formar, jo vull un equip de tots els socialistes, evidentment vinc don vinc i evidentment jo no amague la meua trajectòria.

Jo estic molt agust en José Benlloch, en el lloc de sempre, fa molts anys que col·laborem junts en l’equip, nosaltres i tots els regidors. Tot el partit de Vila-real hem passat de tindre sis regidors, quan nosaltres vam començar a tindre majoria absoluta i consolidar un equip de govern, que té 17 regidors de 25.

Però jo vull ampliar això, vull que això siga la sensibilitat que ha d’haver, quan un pregunta a qualsevol militant, no sols de la comarca, sinó del partit, el que és el PSOE, tots diguem el mateix, i en això coincidim tots, un partit que té vocació de governar per a canviar les coses de la gent i per a millorar on està, doncs gestiona, millor que altres partits. Jo estic de sempre en el meu partit i estic molt a gust, jo no sóc d’etiquetes, sí que sóc del partit i la meua etiqueta és el PSPV-PSOE en aquest cas.

P.- S’ha de reivindicar alguna cosa a la Diputació?

R.- A la Diputació fa molts anys que governa el PP, que la va convertir en molts moments en un portaavions del seu partit per a portar endavant la política del PP. La Diputació no haguera de ser això. La nostra nostra comarca és la més poblada i té pobles grans i pobles xicotets. És curiós que la Diputació diu que ha d’ajudar als pobles xicotets però majoritàriament els presidents han sigut de la capital.

No hem tingut presidents de Diputació de pobles xicotets, si no eixa sensibilitat la tindrien millor, però jo el que vull és una diputació que de veritat siga equànime, que a tots els pobles els tracte per igual i que no discrimine. Hem tingut una Diputació que, amb José Benlloch com a portaveu, quasi va tocar anar al jutjat per a reclamar les ajudes per als municipis en més de 20.000 habitants. Cal tindre en compte que la Diputació rep de l’estat el mateix que els ajuntaments. No pot ser, que la Diputació siga només per a fer eixes polítiques del PP i ficar-se en coses que no li corresponen. El que nosaltres volem és recuperar la Diputació, perquè siga àgil i ajude a tots els pobles per igual, que no mire colors polítics.

P.- Si et trobes a un militant del PSOE, que et diguera que no entén per què fa falta un secretari comarcal, que respondries?

R.- Jo crec que un militant del PSOE, sap que la tradició nostra han sigut les comarques, fins fa vuit o nou anys, que va ser la primera vegada, que va a ver executives provincials, ací no hi havia. A nivell federal es va decidir, que haguera de ser provincial, però la tradició de tot el País Valencià era, la comarca perquè nosaltres compartim moltes coses amb les comarques, perquè és ser més pròxim.

La veu d’un militant és més fàcil que arribe a la comarca. Jo crec que és bo que hi haguen eixes comarques, és bo reforçar-les i és bo per la comarca que s’unisca a una veu per a problemes que tenim entre nosaltres mateixos. Jo crec que els problemes comuns cal tractar-los comunament i reivindicar-los, per això és bo que hi haga un partit que mantinga eixes comarques. Les dues estructures no són incompatibles, però crec que és necessari mantenir, no només una tradició, sinó un esperit del País Valencià, de la Comunitat Valenciana que s’ha gestionat per comarques a muntó temps.