L’alcalde de la Serratella, Alfonso Arín investigat per incomplir la Llei de Memòria Històrica

La denúncia ha sigut presentada pel senador de Compromís, Carles Mulet per un escut franquista en la façana del consistori.

La Fiscalia Provincial de Castelló ha obert diligències de recerca contra l’alcalde de la localitat castellonenca de La Serratella, Alfonso Arín, per un possible incompliment de la Llei de Memòria Històrica i delictes de desobediència i prevaricació, arran de la denúncia presentada pel senador de Compromís, Carles Mulet per un escut franquista en la façana del consistori.

Segons Mulet, el primer edil de la Serratella “no ha respost a la Cambra alta sobre les mesures adoptades per a retirar un escut franquista instal·lat en la façana de l’ajuntament de la localitat”.

“L’alcalde contínua sense aportar documentació ni contestar als requeriments del Senat, als quals està obligat atendre”, segons Mulet.

El senador de Castelló ha acompanyat el comunicat de l’escrit de Fiscalia i els requeriments registrats en la cambra alta. L’obertura de diligències a l’alcalde popular, va ser dictaminada per l’òrgan provincial dijous passat 15 de febrer i les peticions registrades en el Senat daten de juliol de l’any passat.

: Valencià