L’Estat acorda retirar el recurs d’inconstitucionalitat sobre la creació de 120 places d’orientadors en el Servef

Amb este acord es garanteixen els 120 llocs d'orientadors que s'han incorporat en els centres Servef

L’Estat ha acordat retirar el recurs d’inconstitucionalitat sobre la creació de 120 places d’orientadors en el Servef.

Així s’ha decidit en la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l’Estat-Generalitat, en la qual s’han negociat algunes discrepàncies manifestades en relació amb la Llei de Pressupostos de 2018 i la Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, que, entre altres aspectes, possibilitava la creació de 120 places d’orientadors del Servei d’Ocupació.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat la “sensibilitat” d’este Executiu amb la Comunitat Valenciana i, especialment, “amb un tema tan important com és l’ajuda en la cerca d’ocupació”.

Així mateix, ha denunciat que “la incongruència del Partit Popular ha fet perillar la creació d’estos llocs tan necessaris per a recolzar i ajudar a les persones en la cerca d’ocupació”. D’esta manera, ha recordat que mentre el PP va votar a favor de l’acord unànime en Les Corts, que permetia la creació d’aquests llocs laborals, després el Govern de Rajoy va amenaçar amb portar-ho al Constitucional.

“No tot val en la política i menys quan estem jugant amb un tema tan sensible com és l’ocupació”, ha assenyalat Nomdedéu.

La contractació del personal orientador es tractava d’un dels grans compromisos del #NouServef per a enguany. Els orientadors laborals estaven pendents de consolidar les seues places com a funcionaris interins des de 2008.

El personal orientador dels Centres Servef d’Ocupació realitza una labor fonamental en l’atenció a les persones aturades, recolzant-les i guiant-les per a trobar un treball. Amb la creació d’estos llocs per als orientadors es materialitza l’aposta del #NouServef per l’orientació personalitzada com a pilar fonamental de les polítiques d’ocupació.

Amb estes contractacions, a més de donar estabilitat a esta plantilla d’interins, el personal orientador ha vist reconeguda la seua labor. Per primera vegada, el Servei Valencià d’Ocupació tindrà personal propi, i no subjecte a subvencions periòdiques de l’Estat, la qual cosa facilitarà que tots els usuaris puguen beneficiar-se de l’atenció individualitzada.

Publicitat