El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real imparteixen les jornades d’Autoprotecció Escolar

Les jornades d’Autoprotecció Escolar, tornen a Vila-real a mans del Servei Municipal de Protecció Civil del municipi, i arribaran a molts centres escolars.
Els alumnes del col·legi Escultor Ortells han sigut els primers a rebre la formació, en la qual han aprés quins són els protocols d’actuació en situacions de risc dins del mateix centre i com han d’actuar davant una emergència. El professorat també participa en els simulacres i rep una formació prèvia per a poder ensenyar als estudiants els mètodes d’evacuació de les seues classes i les formes de procedir.
Tal com explica el responsable del Servei Municipal, Ismael Solsona, “totes aquestes jornades comencen amb l’estudi dels protocols d’evacuació de cada centre i s’inicia una coordinació amb els docents perquè sàpien quines són les tasques que han d’exercir en cada cas”. Posteriorment, se simula una situació de risc “que força a desallotjar completament el centre i en la qual participa el voluntariat de Protecció Civil, que avalua els exercicis realitzats i aporta solucions en cas de trobar alguna anomalia que no estiguera prevista en els plans operatius”.
Solsona valora positivament l’alta participació, ja que “l’exercici és voluntari i han de ser els centres escolars els qui sol·liciten la realització de les jornades” i assenyala que la taxa supera el 80%, “la qual cosa demostra la preocupació per la seguretat dels nostres fills i la coordinació entre la comunitat educativa i el nostre Ajuntament”, conclou.

ValenciàEspañol