27.4 C
Valencia

Obres Públiques millora el servei públic d’autobús en la zona de la Safor sud

S'incrementen les expedicions de la línia Oliva-Gandia i s'amplia a tot l'any el servei de les platges amb el nucli urbà de Bellreguard.

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està tramitant un contracte d’emergència amb Autobusos l’Amistat per un import de 433.148,78 euros per a dos anys i que engloba les concessions de servei públic de transport de viatgers per carretera CVV 224: Vilallonga-Ador-Gandia i CVV 231: Patró-Oliva-Gandia, amb un augment de freqüències i una ampliació del servei.

En este contracte es recull l’increment d’expedicions de la línia Oliva-Gandia amb sis d’anada i tornada de dilluns a divendres laborables. A més, la conselleria ha inclòs l’ampliació a tot l’any, del servei de les platges amb el nucli urbà de Bellreguard, amb un servei d’anada i tornada, dilluns i divendres laborables, que passa a quatre expedicions d’anada i tornada durant els mesos de juliol i agost. Així, es connecta la platja amb el centre de salut com sol·licitava l’Ajuntament del municipi.

D’esta manera es millora i assegura el transport públic en la zona de la Safor sud, ja que l’empresa concessionària havia manifestat la seua voluntat de renunciar al servei pel dèficit d’este.

De fet, l’any 2019 va reduir les expedicions d’estes línies, deixant quatre serveis anada i tres volta en la línia Oliva-Gandia. Gràcies a la mediació del Servei de Transports de la Conselleria es va augmentar el servei a sis expedicions anada i tornada.

També mitjançant un contracte d’emergència amb Olibus per un import anual d’aproximadament 30.000 euros amb una només línia amb una expedició anada i tornada en dies laborables, la Conselleria va aconseguir recuperar en 2015, uns trànsits entre Castelló de Rugat i Gandia de la CVV 214: Ontinyent-Gandia; Alcoi-Gandia, abandonada des de 2014.

Estos contractes d’emergència asseguren el servei de transport públic en esta zona i es venen a sumar a uns altres que s’han efectuat per a diverses concessions d’autobusos en la Comunitat. Amb esta fórmula, la Conselleria pot mantenir i millorar el servei mentre s’acaben de tramitar els nous projectes de servei públic de transport de viatger per carretera.

Cal recordar que durant la passada legislatura, el Consell va haver de dissenyar un nou mapa de transport de viatgers per carretera perquè la majoria de concessions estaven caducades, no responien a les necessitats reals dels usuaris i usuàries i no garantien la connexió al 100% dels municipis de la Comunitat.

Nous projectes de servei públic

En este sentit, els trànsits autoritzats en les concessions CVV-224, CVV-231 i la CVV 214-P queden englobats en el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-114, La Safor Sud, per un import de 756.655 euros anuals per a deu anys i que, després de s’aprovat, s’ha de resoldre uns recursos presentat que estan demorant l’inici dels corresponents expedients de contractació.

El nou contracte CV-114, la Safor Sud respon a criteris de demanda, servei i qualitat i permet un millor aprofitament de l’actual oferta de transport de viatgers. Atendrà 33 municipis de la zona sud de La Safor mitjançant sis línies radials que connectaran amb Gandia utilitzant els eixos viaris CV-670, N-332, CV-680, CV686 i CV-60.

Així mateix, es crearà una nova línia transversal que permetrà connectar totes les línies radials de Gandia entre si, possibilitant la connexió de tots els municipis que no es troben en la mateixa línia radial. De la mateixa manera, permetrà la connexió de les localitats d’interior amb les platges i no serà necessari desplaçar-se fins a Gandia. Finalment, es fomentarà la intermodalitat amb la línia C-1 de Renfe rodalia a Gandia i amb la xarxa d’autobusos urbans de Gandia i Oliva.

Per a això, la concessió comptarà amb un mínim de huit autobusos que cobriran set línies principals, amb una longitud de línia de 194 quilòmetres, la qual cosa suposa aproximadament un total de 477.000 quilòmetres anuals.

A la Safor també està previst el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-113 La Safor Nord que s’estructura en quatre línies principals. La Línia 1: Simat-Tavernes Gandia; Línia 2: Xeraco-Gandia; Línia 3: Barx-Gandia i Línia 4: Alzira-Gandia. Entre les característiques del nou projecte figura l’aprofitament de la intermodalitat, el reforç de la connexió de tots els municipis amb els principals centres d’atracció com l’Hospital Comarcal de Gandia i l’hospital d’Alzira.

Este nou contracte atendrà una població de 76.123 habitants per al que comptarà amb un mínim de cinc vehicles més un de reserva que realitzaran 367.000 quilòmetres anuals.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià