El Servei de Restauració de la Diputació lliurarà set peces del patrimoni històric

La Diputació de Castelló lliura set peces restaurades als municipis del patrimoni històric de la província, en el que queda de 2017. Mitjançant aquest treball del Servei de Restauració del Govern Provincial es possibilita la recuperació de l’esplendor de peces emblemàtiques del patrimoni dels municipis de Castelló.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “estem compromesos amb el manteniment, la recuperació i divulgació del patrimoni històric dels pobles, no solament per la seua importància cultural sinó perquè aqueixa recuperació suposa millorar les oportunitats turístiques i de dinamització dels nostres pobles”.

En aqueix sentit, Sales ha posat l’accent en “la convicció d’aquest Govern Provincial que cadascun dels 135 municipis de Castelló té, almenys, una joia patrimonial per la qual val la pena la seua visita i coneixement. El nostre treball és ajudar als ajuntaments i veïns a recuperar aqueixes peces, valorar-los i difondre el seu contingut al servei de generar oportunitats en els pobles”.
Les peces que s’entregaran en el que queda d’any als seus municipis seran, el guió processional de la Mare de Déu dels Desemparats en l’Església La nostra Senyora dels Desemparats de Vall d’Uixó, l’escultura de Sant Agustín de la Parròquia Sant Bartolomé de Fondeguilla, l’escultura de Sant Vicent Ferrer a l’Ermita de Sant Vicent Ferrer de l’Església de l’Asunción d’Onda, la Capella portàtil Sant Antonio de Pàdua pertanyent a l’Església Inmaculada Concepción de Sot de Ferrer, els fons documentals de la Basílica del Lledó de Castelló, el Crist Crucificado de l’Església de Sant Baptista de la Vall d’Alva de la recuperació del Crist Crucificado de l’Església de Sant Joan Baptista i la imatge d’Inmaculada Concepción pertanyent a l’Església de Sant Joan Baptista de Sant Joan de Moró.

CatalanSpanish