9.1 C
Valencia

Serveis Socials elabora el primer Pla de Persones Majors per a fer de Vila-real una ciutat ‘amigable’

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Socials, està treballant en l’elaboració del primer Pla Vila-real, Ciutat Amigable amb la Gent Gran. El document pretén oferir una anàlisi de situació dels recursos, serveis i noves necessitats que planteja l’envelliment de la població, culminant amb un pla d’acció que done resposta als reptes amb propostes d’actuació que milloren la relació de la ciutat amb les persones majors en àmbits com l’accessibilitat urbana, el transport, la inclusió o la participació social.

“L’augment de l’esperança de vida i l’envelliment demogràfic són una realitat a la qual la ciutat vol donar resposta amb polítiques i actuacions que garantisquen la qualitat de vida del col·lectiu de persones majors i promoguen un envelliment actiu”, assenyala el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela.

Amb aquest objectiu, el Pla de Persones Majors parteix d’una primera fase d’anàlisi i diagnòstic, a través d’un procés de participació amb grups focals al voltant d’àrees clau com el transport, els espais oberts i edificis, habitatge, inclusió social, participació, comunicació, treball i recursos socials i sanitaris.

Per a això, s’estan realitzant diversos tallers participatius amb la participació de col·lectius implicats en aquestes àrees, com les mateixes persones majors, cuidadors, entitats socials, empreses proveïdores de serveis o tècnics de diferents àrees.

- Publicitat -

La ciutat de Vila-real, segons les últimes dades del padró municipal de 2018, compta amb 10.300 persones majors de 60 anys, de les quals 3.700 persones tenen més de 75 anys.

“Aquestes dades signifiquen que, al voltant d’un 20% de la població vila-realenca té més de 60 anys; un col·lectiu molt significatiu que planteja noves necessitats i reptes, molt diferents dels que tradicionalment s’ha associat a les persones majors. A través d’aquest pla, volem conéixer millor quines són aquestes necessitats, de quins recursos disposem en l’actualitat i quines accions podem implementar perquè Vila-real siga una ciutat accessible, on aquest col·lectiu puga desenvolupar el seu projecte de vida i participar activament en la societat, amb polítiques d’envelliment actiu que facen de Vila-real una ciutat amigable amb les persones majors”, argumenta Escorihuela.

- Publicitat -

El Pla de Persones Majors, que elabora una consultora especialitzada, forma part del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social, aprovat pel Ple el mes de març passat, i de l’adhesió de Vila-real a la Xarxa de Ciutats Amigables amb els Majors, aprovada també pel Ple municipal a partir d’una moció presentada pel Partit Popular. La xarxa és una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a afavorir l’intercanvi i les bones pràctiques, a més de proporcionar suport tècnic.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,295FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Carolina Ferre i Eugeni Alemany presenten les campanades del 2021 d’À Punt

La cita de Cap d'Any serà un programa especial que començarà amb un espai dedicat a l'humor des d'un hotel i continuarà la festa des d'un balcó de la plaça de l'Ajuntament de València.

Albaida rebutja el maltractament animal

S’han donat casos en les últimes setmanes de brutalitat contra gats del carrer pel qual s’han obert diligències penals per les forces de seguretat, que avisen que poden concloure en multa de fins a 30 mil euros i presó de fins a 1 any.

Els veïns d’Onda podran guanyar premis amb el reciclatge

Les empreses tecnològiques trien Onda com a ciutat intel·ligent per a posar en marxa la prova pilot de Reciclabox.

‘L’Alcora Emprén’, un pla de suport a emprenedors i nous negocis

Està integrat per accions impulsades des de l'Ajuntament, la Caixa Rural de l'Alcora i el Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics.

La Diputació de Castelló adjudica el servei d’Educació Ambiental per a pobles de menys de 5.000 habitants

Ignasi Garcia: “Donem suport al veïnat, comerços i associacions de les localitats més menudes perquè puguen separar bé els residus i en igualtat de condicions que a les zones urbanes”.
- Advertisement -

: Valencià