sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Celaá canvia de criteri i diu que al setembre obriran els col·legis “amb tots els alumnes”

Educació planeja més "flexibilitat": 1,5 metres de distància i mascareta segons les circumstàncies.

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, sembla que ha canviat de criteri i ara preveu que al setembre tornen a obrir els col·legis “amb tots els alumnes”.

La ministra ha anunciat en una entrevista en la Cadena Ser que “el principi general serà la presencialitat”.

“Estem plantejant una obertura d’un curs ben organitzat que òbriga les portes per a tots els alumnes. La pèrdua de presencialitat genera més vulnerabilitat en els alumnes que tenen més problemes i busquem la presencialitat com a principal objectiu”, ha recalcat.

La distància interpersonal ja no serà de dos metres, sinó de metre i mig (tal com recull el decret que el BOE publica este dimecres) i, encara que no es podrà jugar a la pilota al pati, als alumnes d’Educació Infantil se’ls permetrà un cert marge, “de la forma en què experts i pediatres ens permeten fer”. El principi general, això sí, és que tots els xiquets estiguen en el col·legi. Per a això el Govern preveu habilitar espais alternatius en els centres educatius, com a gimnasos, biblioteques, sales audiovisuals o sales de música.

“Estem treballant en l’optimització dels espais, que implica incorporar llocs que no són aules, fins i tot el menjador, l’aula de la sala d’actes o el gimnàs. Fins i tot en els casos, escassos, en els quals el centre educatiu no disposa físicament de la possibilitat de no fer separacions requerides per Sanitat, buscar espais en altres entitats que puguen aportar-los”, ha expressat, referint-se a espais cedits pels ajuntaments.

Les ràtios continuaran sent reduïdes, del voltant de “15 o 20 alumnes per aula”, segons ha afegit hui en una altra entrevista en La Sexta. Això també és nou i apunta al fet que l’Executiu s’està relaxant: abans es pensava en ràtios de 15 estudiants. I una altra dada més: Celaá ha dit que la màscara dins del col·legi dependrà de les circumstàncies. La normativa actual exigeix el seu ús en tots els casos en què no es puga guardar la distància de seguretat de dos metres.

La ministra també han reconegut que la volta a les aules estos dies s’ha produït de manera “desigual” segons les comunitats autònomes. Ha defensat que “no és tan fàcil” organitzar la desescalada i ha recordat que a Itàlia els alumnes no tornaran fins a setembre, una decisió que també s’ha pres a Andalusia.

Ha admés, així mateix, l’altre gran problema del tancament de centres educatius per la Covid-19: la bretxa digital. “És cert que hi ha hagut milers d’alumnes desconnectats que hem de recuperar”, ha assenyalat. “Per això el curs ha d’adaptar-se als aprenentatges essencials i cal adaptar un currículum excessivament enciclopèdic, llevant els detalls i anant a l’essencial”.

Últimas noticias

Contenido relacionado