7.7 C
Valencia
8:14 am - jueves, 9 abril 2020
- Publicitat -Reciplasa

La Setmana Santa de Gandia celebra el seu nomenament com a Festa d’Interés Turístic nacional

- Publicidad -

Ahir divendres tenia lloc l'acte de celebració pel nomenament de la Setmana Santa de Gandia com a festa d'Interés Turístic Nacional, organitzat conjuntament per la Junta Major de Germanors i l'Ajuntament de Gandia.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

A l’acte, celebrat en el Saló de Corones del Palau Ducal, assistien prop de 200 persones, entre autoritats civils i eclesiàstiques. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el regidor delegat de Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell, encapçalaven una àmplia representació de la corporació municipal, a la qual es va sumar el Director General de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, Vicent Mascarell com a Diputat de la Diputació de València, i Voro Femenía com a President de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Per part de la Junta Major, van assistir la seua Presidenta, María José Martí i tota la seua Junta Directiva, així com Germans Majors, Cambreres, Padrines, Assemblearis i Consiliaris de les 18 Germanors que conformen la Setmana Santa Gandienca.

Des de les 20:45h, els convidats van anar arribant al Pati d’Armes del Palau Ducal, on van poder fotografiar-se en el photocall realitzat per a l’ocasió, i que contenia l’escut commemoratiu del nomenament de la Setmana Santa de Gandia com a festa d’Interés Turístic Nacional, obra de l’artista Toni Durá.

A les 21:10h donava inici l’acte en el Saló de Corones amb la projecció d’un vídeo commemoratiu. Seguidament, el Secretari de la Junta Major, Ximo Olaso, donava pas a les paraules de la Presidenta de la Junta Major, María José Martí.

En el seu discurs, María José Martí va fer un repàs a la història de la Setmana Santa a la nostra ciutat, amb els seus inicis en la Baixa Edat mitjana, en els segles XIV i XV, fins a mitjan segle XX, quan es constitueix la Junta Major de Germanors, l’any 1955, moment en el qual també l’escultor valencià Antonio Sanjuan Villalba realitza la imatge del Crist Ressuscitat, que serà la titular de la Junta Major.

És a partir d’esta etapa, com va assenyalar la Presidenta, “quan la Setmana Santa gandià adquireix el seu major auge, fins a arribar a les 18 confraries que hui dia formen la Junta Major de Germanors”.
“En els anys 80, s’obri una altra etapa en la Junta Major, amb el nomenament de la Setmana Santa, el 25 d’octubre de 1983, com a Festa d’Interés Turístic, la qual cosa actua com a revulsiu, produint-se un canvi en la seua manera de treballar i encaminant les seues activitats al desenvolupament dels valors cristians, humans, culturals i artístics, com així es recull en els Estatuts de la Junta Major que es van redactar en aqueix temps”. Unes activitats, que com va explicar la Presidenta, “es van agrupar en quatre camps: el Religiós, el Social, el Cultural i el de Participació Ciutadana, i que amb l’intens treball de Junta Major durant estos anys, s’han donat a conéixer en tot el territori nacional”.

Per a acabar, María José Martí va voler “agrair a tots els que han treballat per a obtenir esta distinció, especialment a l’anterior delegat de la Setmana Santa, Ciro Palmer, per coordinar l’expedient, i a l’Alcaldessa, Diana Morant i tota la Corporació Municipal, per l’esforç realitzat en la consecució d’esta declaració per part del Ministeri, i que servirà perquè la nostra Setmana Santa reforce el seu reconeixement en l’àmbit autonòmic i nacional en totes les seues facetes”.

Tot seguit, va ser el Director General de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, qui va dirigir unes paraules als presents, en la qual va voler “felicitar a tot el col·lectiu i a la ciutat de Gandia per la consecució d’este títol, el qual farà que Gandia potencie encara més la seua marca turística, i siga un reclam per a tots aquells que vulguen gaudir de la nostra Setmana Santa i de la ciutat”.

L’acte va finalitzar amb el discurs de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant. En primer lloc, l’alcaldessa destaque que “este és un merescut reconeixement per a la Junta Major i les 18 Germanors de la ciutat, pel treball que fan de manera altruista i entusiasta els més de 4.000 confrares que la conformen”.

Com bé va destacar l’Alcaldessa, “el títol d’Interés Turístic Nacional obri noves perspectives per a la difusió de la nostra Setmana Santa, orientades a la promoció d’un turisme cultural i patrimonial, tant material com immaterial. Este reconeixement és un gran estímul per a continuar treballant per la qualitat i l’excel·lència turística, amb la millora constant en tots els aspectes que abraça la Setmana Santa de Gandia”.

“El col·lectiu de la Setmana Santa és la millor postal per a construir una imatge de la ciutat en positiu, una imatge singular i coherent i, sobretot, capaç de consolidar una opinió favorable entre els diferents destinataris turístics. És així com podem presentar una Gandia moderna, solidària, emprenedora i oberta a diversos projectes innovadors en matèria de difusió i divulgació del nostre turisme, amb una visió de la cultura festiva popular àmplia i inclusiva”.

Diana Morant va valorar “el gran actiu que suposa la Setmana Santa per a Gandia, com un espai per a la participació ciutadana que ajuda a vertebrar la ciutat. A més, és un element de cohesió i integració, que propicia un enriquidor diàleg entre generacions, un lloc per a la sana convivència i per a les relacions humanes a una escala pròxima i càlida que desafia la despersonalització i l’individualisme de la societat actual”.

L’acte va finalitzar amb un vi d’honor en els salons de Foment.

Rovira

També te pot interessar

Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

Últimes notícies

Un superàvit de 2 milions d’euros permet a la Pobla de Vallbona encarar la crisi del COVID-19

El govern local destina 1,8 milions d’euros en 2020 a l’ajuda als més necessitats, la partida pressupostària més gran de la seua història.

El motiu pel qual Mercadona duplica la venda de bicarbonat de sodi

La companyia passa de vendre 8 unitats per botiga al dia, a vendre 16 unitats per botiga al dia.

Vila-real suspén les festes de Sant Pasqual per la covid-19

S'ha plantejat la possibilitat que alguns actes de les festes de maig que no se celebraran es puguen traslladar als festejos de setembre.

Diputació signa el pagament de 5 milions d’euros d’avançament extraordinari als ajuntaments per la covid-19

De la mesura es beneficien els municipis que tenen delegada la recaptació en la institució provincial abans que aquesta efectue el cobrament dels impostos.

Puig promet donar informació per municipis “sempre que es garantisquen els drets dels afectats”

Puig ha subratllat que el criteri de la prudència és el que ha guiat en tot moment" a la Generalitat a l'hora de facilitar dades públicament.