L’Associació de Penyes Cadafaleres decideix suspendre la Setmana Taurina d’Algemesí pel coronavirus

A més de la fira de jonegades, la setmana concentra espectacles nocturns i gastronomia en les casetes de les penyes instal·lades al parc Salvador Castell.

Les festes d’Algemesí es caracteritzen per la massiva participació de públic. En el cas de la Setmana de Bous inclou els tancaments cada dia a les 8 del matí i la fira de jonegades, considerada una de les més importants del món taurí. Cada dia, a les 17.30 hores, més de 4.000 persones omplin la plaça de bous d’Algemesí, una plaça que construeixen les mateixes penyes cadafaleres i que constitueix una autèntica obra mestra d’enginyeria només amb fustes, cordes i claus.

També són massius els espectacles nocturns que es programen cada nit en la plaça, així com els dinars i sopars al parc Salvador Castell on cada penya cadafalera té una caseta i una zona assignada per a dur a terme les seues activitats gastronòmiques i socials.

La celebració de la Setmana Taurina comporta una important repercussió econòmica a la ciutat. Bars, pubs, restaurants, sous de persones que treballen esta setmana, establiments d’alimentació, confecció tèxtil, molts són els sectors comercials de la ciutat que es beneficien d’estes festes que suposen una inversió individual dels algemesinencs i visitants. A això cal afegir les inversions en empreses i treballadors locals que duen a terme tant les penyes cadafaleres com la pròpia Comissió Taurina.

De fet, una de les propostes és dur a terme enguany un estudi que puga reflectir l’impacte econòmic que suposa per a Algemesí la celebració de la Setmana Taurina. Un treball que es pot dur a terme enguany davant la situació inèdita de la suspensió i és possible comparar trajectòries dels últims exercicis econòmics locals.

“Hui dia, immersos en esta situació de pandèmia sanitària, és impensable moure a milers de persones cada dia durant deu dies. Hem esperat fins al límit per a conéixer la situació i avaluar possibilitats. Ara ja sabem les limitacions de distància social que fan impossible unes festes tan multitudinàries i de l’exigència i el nivell que mereix Algemesí”, assegura l’actual president de la Comissió Taurina, Alberto Fernández.

Tradicionalment, el mes d’abril es du a terme la subhasta de cadafales on cada penya licita i aconsegueix el seu espai en la zona. Seguidament cada penya designa un membre de la Comissió Taurina que elegeix president i els càrrecs necessaris per a dur a terme les gestions per a contractar les ramaderies, els joneguers i programar els espectacles nocturns. Enguany no s’ha celebrat la subhasta i ara es decideix per part de la Comissió Taurina i de l’assemblea de penyes cadafaleras suspendre la Setmana Taurina, la fira de jonegades més important del món taurí.

CatalanSpanish