12.5 C
Valencia

El Servei de Vigilància Preventiva ha executat el 75% del pressupost

Ha invertit vora 3 milions dels 3,9 milions d'euros destinats al manteniment i construcció de noves infraestructures de prevenció.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ja ha executat el 75% del seu pressupost per a enguany.

La inversió per al manteniment i la construcció de noves infraestructures de prevenció contra el foc ja ha aconseguit 3 dels vora 4 milions d’euros previstos per a 2020. Un import que ascendeix als 8 milions si tenim en compte els quasi 5 milions d’euros destinats a la reparació i adequació de pistes i camins forestals afectats per la DANA i pel temporal Glòria de setembre i gener, respectivament.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha destacat la
tasca del Servei de Vigilància Preventiva que compta amb més de mig miler de professionals, i que suposa pràcticament el 60% del pressupost anual. Este 2020 es compleix el 25 aniversari d’este servei l’objectiu del qual és la detecció i reducció tant del foc com del seu impacte en el terreny forestal.

A estos s’afegeixen altres 300 treballadors entre agents mediambientals i personal tècnic per a dur a terme les tasques de prevenció: un treball continu 365 dies a l’any que va ser declarat activitat essencial durant l’Estat d’Alarma.

- Publicitat -

A més del treball sobre el terreny, la planificació és un dels pilars en matèria de prevenció. En el que portem de 2020 s’han aprovat els Plans de Prevenció d’Incendis Forestals (PPIF) de diversos parcs naturals com el Desert de les Palmes o la Marjal de Pego-Oliva, entre altres, mentre que una altra quinzena d’ells estan en procés d’avaluació ambiental estratègica, prèvia a la seua aprovació.

Un impuls que també s’ha vist reflectit en la tecnologia amb l’actualització del mapa de combustibles així com amb la presentació del mapa de perillositat de les Comarques Centrals, un instrument d’anticipació i predicció del comportament del foc que progressivament s’estendrà a tot el territori.

- Publicitat -

“En un exercici condicionat per la crisi sanitària és doblement important mantenir l’esforç íntegre en matèria de prevenció per a evitar tant l’inici com la propagació del foc”, ha indicat Diego Marín, que ha anunciat l’avançat estat de tramitació del pressupost restant.

Un esforç íntegre de vigilància que queda reflectit en l’increment dels observatoris forestals de la Comunitat (66 en total) i en la creació de dos noves unitats de prevenció a Cortes d’Arenós i Sant Vicent de Cortés.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,339FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Així serà el Nadal per als valencians: reunions de 10 persones i mobilitat els dies importants

El Consell vol evitar que Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis.

Vila-real instal·larà les dues primeres bases d’aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a través de l'àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d'aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s'instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d'aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Benicàssim encén el Nadal

L'encesa de l'enllumenat nadalenc marca l'inici de la campanya

Les empreses ondenses confien en l’agència d’inserció laboral per a cobrir més de 150 ocupacions

L'Ajuntament d'Onda inverteix 588.319,94 € per a reforçar el servei, augmentar la formació i les ajudes directes per a la contractació dels veïns d'Onda

Nules dona la benvinguda al Nadal amb l’encesa de l’arbre i l’enllumenat decoratiu

Es dona visibilitat a l’espot “Som la Llum del Nadal” amb el que es vol promocionar les compres al comerç local
- Advertisement -

: Valencià