El 54 Sexenni de Morella comença el seu compte enrere, quan falten 231 dies

El 30 de desembre de 1672 es va realitzar la processó per a buscar a la Mare de Déu a Vallivana.

El 54 Sexenni de Morella comença el seu particular compte enrere, quan falten 231 dies perquè la Mare de Déu entre pel portal dels Estudis i dóna inici a les festes majors de la ciutat, que se celebren cada sis anys. D’aquesta manera, Morella s’apropa a les festes en honor a la Mare de Déu de Vallivana, declarades festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immateral. Morella ha escollit aquesta data perquè l’any 1672, fa 345 anys, els membres de la confraria del Roser van decidir anar en processó per a buscar a la Mare de Déu i portar-la a Morella.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “Morella entra en un nou any sexennal, molt especial per als morellans i morellanes, en el qual esperem que molta gent vinga a visitar la ciutat i conéixer la nostra festa major”. L’edil ha comentat que “aquest compte enrere ens recorda, que el 18 d’agost comença el 54 Sexenni de Morella i es tracta d’un acte simbòlic per a promocionar aquesta festa aprofitant aquests dies, en els quals Morella rep una gran quantitat de visitants”.

A més, Rhamsés ha recordat que “els gremis ja treballen en l’organització de les activitats, les danses assagen i els veïns i veïnes dels carrers treballen de valent perquè tot estiga enllestit per celebrar el Sexenni”.
També, durant el cap de setmana de cap d’any es comença la distribució dels gots commemoratius del 54 Sexenni. Aquesta és una altra acció promocional de la festa morellana, que també serveix per a reduir la quantitat d’escombraries i fomentar el reciclatge.
El 54 Sexenni de Morella se celebra entre el 18 i el 27 d’agost, i es tracta de les festes majors de la ciutat en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Així, durant els nou dies de festa, els carrers de Morella per on passen la processó i els retaules s’adornen amb diferents tècniques de treballar el paper de seda per a representar imatges i quadres. A més, les danses i els quadres bíblics recorren els principals carrers per omplir la ciutat de música, tradició, cultura i festa.

CatalanSpanish