20:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

InicioSaludS'extrema l'atenció per...

S’extrema l’atenció per detectar casos de violència de gènere a l’estiu

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha sol·licitat al personal de la xarxa pública sanitària que extreme l’atenció durant els mesos de vacances per a la detecció de casos de violència de gènere. Carmen Munt ha recordat que el sistema sanitari compta amb un protocol específic d’actuació per a la detecció precoç dels casos de violència de gènere i per a la cerca activa de casos entre les dones amb símptomes o lesions sospitoses de violència.

“Cada estiu es produeix un repunt en els casos de violència masclista. El període estival és un moment especialment crític. Sabem que el risc d’agressions físiques, així com de violència psíquica i emocional, augmenta durant els mesos d’estiu. Per això, necessitem que els professionals de la sanitat intensifiquen més encara la seua alerta contra la violència de gènere i estiguen més vigilants”, ha assenyalat la consellera Carmen Munt.

Amb aquest objectiu, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat una campanya que, sota el lema “#ElMachismoNoTieneVacaciones”, pretén intensificar durant aquests mesos els protocols de detecció i ajuda a les víctimes de maltractament i violència de gènere als centres de salut i serveis d’urgències hospitalaris.

Per a això, com ja es va fer l’estiu passat, s’ha remés una notificació a tots els departaments de salut perquè s’extreme la realització del garbellat universal de violència de gènere durant les vacances i s’ha distribuït el fullet informatiu amb instruccions i recomanacions senzilles per recordar als professionals com detectar possibles casos de violència masclista.

“Amb una senzilla i discreta pregunta es pot descobrir que estem davant un cas de violència de gènere i salvar vides. És des de les consultes o des dels serveis d’urgències des d’on s’activen tots els recursos especialitzats amb els quals explica l’Administració per poder protegir a les víctimes: Centre Dona 24 hores, serveis socials, policia o Guàrdia Civil”, ha subratllat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública.

La consellera ha recordat que existeix una campanya permanent durant tot l’any i un protocol específic d’actuació per a la detecció precoç dels casos de violència de gènere i per a la cerca activa de casos entre les dones amb símptomes o lesions sospitoses de violència. En tots dos casos, el personal sanitari disposa d’instruccions i procediments estandarditzats per registrar la informació i per activar els mecanismes d’assistència i prevenció necessaris.

 

Get notified whenever we post something new!

spot_img

Create a website from scratch

Just drag and drop elements in a page to get started with Newspaper Theme.

Continue reading

Oltra: “Hi ha temps de sobra per canviar el finançament, manca la voluntat política”

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha assegurat que hi ha "temps de sobra" en aquesta legislatura per canviar el model de finançament i que "el que manca és voluntat política", i ha defensat que el govern valencià demanarà...

La Generalitat engega la segona fase d’Esperança Mediterrània

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que, després de l'arribada a València de les persones migrants dels vaixells Aquarius, Datilo i Orion diumenge passat, "comença la segona fase d'Esperança Mediterrània". La vicepresidenta, que ha presidit la reunió...

Proyecto Hombre alerta sobre un “augment considerable i preocupant” d’addiccions al mòbil, jocs en línia i videojocs

L'Església "ha mostrat sempre la seua preocupació i interés per les persones que sofreixen addiccions i des de fa més de 30 anys, a través de la Fundació Arquebisbe Miguel Roca-Proyecto Hombre València, posa al centre a la persona per tractar aquesta malaltia complexa que fa...

Enjoy exclusive access to all of our content

Get an online subscription and you can unlock any article you come across.