6.3 C
Valencia

Simón reconeix que “les coses no van bé”

Fernando Simón recorda que els joves poden no generar quadres greus, però sí que contagiar als seus majors.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El nombre de casos de coronavirus registrats a Espanya ha augmentat a 377.906 i les morts registrades amb la COVID-19 són 28.813, després d’haver-se registrat 16 nous decessos l’últim dia. A més, es troben actius 1.126 brots amb més de 12.400 contagiats. La Comunitat de Madrid ha activat esta mitjanit les noves restriccions per a frenar els rebrots, i se suma així a les dotze comunitats autònomes que ja han implementat les noves restriccions per a frenar els rebrots, com la prohibició de fumar en llocs públics si no es pot complir amb la distància interpersonal i el tancament de locals d’oci nocturn. La resta de comunitats autònomes preveuen adoptar les mesures al llarg d’aquesta setmana. La pandèmia deixa també més de 22,4 milions de casos i més de 788.000 morts en el món.

Simón alerta: “Que ningú es confonga, les coses no van bé”, ja que la transmissió és cada vegada major. L’epidemiòleg recorda que, com més gran siga la transmissió, proporcionalment, major serà la quantitat de casos greus, hospitalitzacions, ingressos en UCI i defuncions. “No podem deixar que això seguisca així”, ha advertit Simón, que recorda que els joves poden no generar quadres greus, però sí que contagiar als seus majors.

Preguntat per la xifra del 5% de positivitat de PCRs establit per l’OMS com a llindar de control de la pandèmia per país, Simón ha destacat que aconseguir aqueixa xifra seria fàcil amb una estratègia errònia, considerant que l’estratègia duta a terme a Espanya, amb PCRs massius en les zones més afectades, si bé eleva el percentatge de positivitat al 7%, permet també una detecció més elevada. A més, Simón ha descartat comparar el percentatge de detecció amb les d’altres països.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,562FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià