23.2 C
Valencia

Simón no descarta nous confinaments i sosté que té l’aval de la justícia

No descarta que en algun moment calga prendre "mesures més dràstiques, que afecten territoris més grans o que superen l'àmbit de competència d'una comunitat autònoma"

- Publicitat -AVL

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha advertit este dilluns que, entre les mesures per a fer front al coronavirus, es manté la possibilitat d’imposar nous confinaments allí on siga necessari per a controlar la transmissió, i ha recordat que en la majoria dels casos els jutges l’han avalat.

En una roda de premsa, Simón ha assenyalat que el confinament és una de les respostes que es pot donar davant l’increment dels contagis en un lloc determinat, a part de realitzar proves PCR i posar en quarantena als contactes de les persones que hagen resultat infectades.

Segons ha assenyalat, qualsevol confinament que establisquen les comunitats autònomes requereix un control judicial. No obstant això, ha destacat que fins ara pràcticament totes les decisions de les comunitats autònomes en este sentit han sigut acceptades pels jutges per entendre que “estan ben fonamentades i tenen un clar impacte positiu”, i alguna proposta que inicialment va ser rebutjada es va validar després d’unes certes modificacions.

SI CAL PRENDRE MESURES MÉS DRÀSTIQUES, ES PRENDRAN

“Ara mateix, les eines legals que tenen les comunitats autònomes podrien ser suficients. S’està aconseguint controlar (la transmissió del virus) amb els mecanismes que tenen”, ha declarat Simón.

Així i tot, no descarta que en algun moment calga prendre “mesures més dràstiques, que afecten territoris més grans o que superen l’àmbit de competència d’una comunitat autònoma”.

“Es pot sol·licitar l’aplicació d’un estat d’alarma, que pot ser per a una comunitat autònoma o per a una zona en concret o que pot ser més generalitzat”, ha afegit, explicant que les mesures a adoptar es decidiran en funció de com evolucionen els diferents brots.

Després d’assenyalar la importància de triar l’actuació adequada a cada moment, Simón ha assegurat que fins ara els governs autonòmics “estan fent un treball excel·lent” per a detectar els contagis de manera precoç i controlar la transmissió del coronavirus. “Si es veu que la transmissió supera les capacitats actuals amb les eines legals que tenen les comunitats, s’aplicarà el que s’haja d’aplicar”, ha agregat.

SITUACIÓ A SARAGOSSA

També se li ha preguntat al director del CCAES per la situació a Saragossa, on l’increment en els casos de Covid-19, en particular en el barri de Delícies, ha portat a la Conselleria de Sanitat d’Aragó a desplegar un dispositiu per a vigilar que els infectats i els seus contactes estrets compleixen la quarantena obligatòria.

A si judici, és “normal” que, davant l’augment “constant” de casos, “s’hagen de prendre mesures que permeten que l’aplicació de les actuacions proposades es faça bé”.

Segons ha manifestat, la major part de la població sol seguir les recomanacions de salut pública, inclòs el confinament. Si bé pot haver-hi algunes persones que no les compleixen, ha aclarit que en alguns casos es deu a les dificultats de determinats “grups socials més vulnerables o amb situacions socioeconòmiques precàries” per a mantenir la quarantena o l’aïllament en els seus domicilis.

En qualsevol cas, ha indicat que les autoritats aragoneses han oferit llocs perquè aqueixes persones es puguen aïllar i han reforçat el control perquè els qui poden romandre en els seus domicilis ho facen. Amb les mesures imposades per a frenar el contagi, Simón considera que la situació “comença a estabilitzar-se una miqueta” a Aragó, encara que creu que encara és prompte per a avaluar el seu impacte.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià