Diferències entre els símptomes de la grip i del coronavirus

El coronavirus i la grip poden causar símptomes similars però cal saber diferenciar quan estem afectats per cadascun d'ells.

Amb l’arribada de la tardor i el descens de les temperatures, els refredats i la grip comencen a afectar gran part de la població. No obstant això, en plena ona de rebrots per coronavirus, és fàcil confondre els símptomes de la grip amb la Covid-19.

A vegades, resulta complicat diferenciar, en un primer moment, si els símptomes corresponen a una grip comuna o al coronavirus. Les dos malalties comparteixen simptomatologia com és el cas de la febre, mucositat, diarrea o dolor corporal.

No obstant això, segons els experts es pot diferenciar quin tipus de malaltia s’està patint si davant la sospita que pot ser solament una grip, de sobte, apareix dificultat respiratòria, tos, febre alta i pèrdua de l’olfacte i el gust, podem estar contagiats de Covid-19.

En tot cas, es recomana sempre consultar amb els metges quan apareguen els primers símptomes, avisar que estem malalts i guardar quarantena en el domicili fins que des del centre de Salut ens avisen per a realitzar un test PCR, si ho consideren necessari, per a descartar que es tracta de coronavirus.

Els símptomes del coronavirus

Des de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) han publicat informació per a ajudar la societat a diferenciar els símptomes de la grip i del coronavirus.

Mal de cap, febre alta, tos seca, esgarrifances, cansament, mal de gola, mucositat, dolor muscular, vòmits i diarrees es poden donar per igual en les persones afectades per la grip i el coronavirus.

La clau per a diferenciar totes dos malalties, està en el fet que els primers símptomes de la grip solen aparéixer al primer dia després de la infecció. En canvi, amb el contagi de Covid-19, poden aparéixer els símptomes fins 3 dies després del contacte amb un positiu.

Els símptomes del coronavirus més alarmants i que comparteixen la majoria de contagiats són la dificultat per a respirar i la pèrdua de l’olfacte i el gust. A més, mesos després de superar la malaltia apareixen canvis en l’organisme com a alopècia, fatiga i seqüeles pulmonars i neurològiques.

CatalanSpanish