S’incrementa la partició en la vaga en EOI per la vesprada

Publicitat

STEPV es confirma en l’èxit de la vaga en les escoles oficials d’idiomes, ja que a la vesprada s’ha incrementat en termes generals la participació en la vaga. Molts dels docents que han hagut de fer els serveis mínims (un 30% de la plantilla de cada escola) volien fer vaga.

El Sindicat xifra en un 72% el seguiment de la vaga, tenint el compte les persones que podien fer vaga del 70% de les plantilles, ja que els serveis mínims abusius imposats per la Conselleria d’Educació perverteixen el dret a vaga del professorat.

PublicitatRovira  

Cal destacar que en moltes escoles s’han hagut de suspendre les proves orals per manca de personal. I a València la prova del B1 d’anglès de la vesprada ha començat amb retard perquè la prova s’ha realitzat a la Facultat de Filologia i s’ha retardat el trasllat de les proves de l’EOI a la facultat.

Significatiu és el seguiment de la vaga a l’EOI de Llíria, on no hi havia proves convocades i malgrat això, ha secundat la vaga també un 72% del personal que la podia fer.

La Conselleria està donant unes dades molt més reduïdes del seguiment de la vaga. Aquest matí xifrava en només un 5% del seguiment, a partir de les dades que tenia a les 9:20h, quan el programa Ítaca on els centres registren les dades de seguiment s’havia penjat. Per la vesprada han donat un seguiment més alt, d’un 28%, però igualment rebaixat. STEPV no comparteix de cap manera aquestes dades ja que, com s’ha evidenciat pel matí, la Conselleria ha intentat minimitzar el seguiment de la vaga de manera escandalosa.

STEPV es reitera, doncs, en qualificar d’èxit rotund el seguiment de la vaga. Per tant, la Conselleria hauria de reflexionar i rectificar i convocar una mesa sectorial per a tractar les instruccions d’inici de curs que han motivat la convocatòria de la vaga, com així s’ha demanat per registre d’entrada aquest matí al Conseller d’Educació, Vicent Marzà.

D’altra banda, pròximament es convocarà una nova assemblea de professorat de les EOI per a valorar la vaga i acordar noves accions si la Conselleria no mou fitxa.

STEPV proposarà en l’assemblea exigir responsabilitats a la Conselleria d’Educació per la mala gestió d’aquest conflicte laboral que no ha mostrat cap interés en intentar desactivar la vaga atenent les peticions del col·lectiu, que simplement demanaven la convocatòria d’una mesa sectorial per abordar novament les instruccions d’inici de curs, fet que, si s’haguera produït, comportava la desconvocatòria de la vaga.

PublicitatJuega Limpio Orihuela