El Síndic de Greuges dona la raó als sanitaris que van denunciar la falta de material de protecció negada per Sanitat

Després de la denúncia presentada pel CSIF, el Síndic dictamina que Conselleria "no va proveir de material de protecció suficient als seus treballadors"

Tenien raó. No hi va haver material suficient perquè Conselleria complira amb la seua obligació de protegir els treballadors, i en especial aquells que s’enfrontaven dia a dia amb la pandèmia sense tindre els equips de protecció necessaris. Això és el que ve a dir, d’alguna manera el dictamen del Síndic de Greuges que dóna la raó al sindicat CSIF que en plena crisi Covid i després de denunciar en incontables ocasions la necessitat d‘EPIS per tot el personal, va presentar denúncia formal.

Així que ara, CSIF explica que el Síndic de Greuges ha dictaminat, després de la denúncia presentada al març davant este organisme , que Conselleria no va proveir de material de protecció suficient als seus treballadors, malgrat ser la seua obligació.

El Síndic considera com a “fet notori” este desproveïment, i recorda a l’Administració que, com a ocupador, ha de protegir a les persones que desenvolupen la seua labor en la institució. A més, també recrimina a Conselleria que no haja aportat dades sobre el material entregat o sobre les mesures que diu haver adoptat.

Cal recordar que esta denúncia la va presentar CSIF davant la contínua falta d’informació i l‘elevat risc de contagis per als professionals durant la pandèmia. El sindicat ja havia entregat, per registre d’entrada, un escrit el 31 de gener advertint del que podia vindre i preguntant pel material existent.

Després, a mitjan abril i davant els elevats contagis entre els professionals i la desatenció de l’Administració, el sindicat va presentar una denúncia per la via penal, que ja ha sigut admesa i està a l’espera que se substancie.

NEGACIÓ DE LA CONSELLERA

D’altra banda, cal afegir que durant els punts més àlgids de casos covid i propagació de contagis entre sanitaris i davant les denúncies públiques que treballadors de tots els àmbits vinculats a estos serveis van realitzar repetir, la Conselleria de Sanitat, i la seua titular, Ana Barceló van negar que este desproveïment existira i van evitar sistemàticament les preguntes que els mitjans de comunicació de tota la Comunitat els van reiterar en infinitats d’ocasions.

“No tengo conocimientos de esos hechos”, “si eso es así se tratará de un caso puntual” i evasives similars es van convertir en el mantra a les preguntes que en les compareixences diàries que es van fer durant els mesos més durs de la pandèmia es portaven a terme per actualitzar les dades oficials.

ValenciàEspañol