9.4 C
Valencia

El síndic de Greuges obri queixa d’ofici per les llistes d’espera per a les intervencions quirúrgiques

Com a primera actuació, el síndic ha sol·licitat un informe a la Conselleria de Sanitat perquè li comunique la dotació de quiròfans disponibles a la Comunitat Valenciana i el nombre d'ells en funcionament.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha obert una queixa d’ofici davant les “nombroses queixes” rebudes denunciant “demores” en l’assistència sanitària i, en particular, en els temps d’espera per a les intervencions quirúrgiques, segons ha informat la institució en un comunicat.

Com a primera actuació, el síndic ha sol·licitat un informe a la Conselleria de Sanitat perquè li comunique la dotació de quiròfans disponibles a la Comunitat Valenciana i el nombre d’ells en funcionament, amb la dada de la població a la qual atén.

Així mateix, també sol·licita la xifra d’intervencions quirúrgiques practicades durant el 2018 i el 2019; el nombre de pacients actualment en llista d’espera quirúrgica i el temps mitjà de demora a ser operat en les diferents especialitats, igual que la quantitat de professionals per cadascuna d’elles.

En la petició s’especifica a Sanitat que, per a facilitar l’estudi de les qüestions plantejades en la queixa, separe la informació requerida per Departaments de Salut. “Les llistes d’espera són un dels indicadors a tindre en compte per a determinar si el sistema sanitari aconsegueix estàndards de qualitat”, segons assenyala.

- Publicitat -

El Síndic considera que la salut és “un element fonamental en la qualitat de vida de la ciutadania”, i el denominat bloc Quirúrgic “és un dels recursos sanitaris amb major complexitat i en el qual, dins del procés assistencial, es concentren més recursos humans (equips multidisciplinaris), físics (quiròfans) i tecnològics”.

La demora mitjana quirúrgica es va situar al desembre en 90 dies a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa 19 menys respecte als 109 dies del tall de setembre, i dos dies menys que en el mateix mes del 2018. D’esta manera, 54.303 pacients estaven a l’espera de ser intervinguts en la xarxa pública valenciana, segons les dades oferides per la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

- Publicitat -

Si a estes xifres s’afigen els pacients que no havien acceptat una oferta d’intervenció per al pla de xoc, o bé havien retardat la seua intervenció voluntàriament, la demora acumulada seria de 113 dies, 20 menys que el setembre del 2019.

El passat mes de desembre la Generalitat Valenciana va anunciar que el Pla Estratègic per a la reducció de les llistes d’espera sanitàries arrancava al gener i comptarà amb una oficina específica de seguiment en cada departament de salut. El pla estarà dotat amb 35 milions d’euros.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,320FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià