2.9 C
Valencia

Sindicat d’Estudiants convoca una protesta perquè no s’avalue l’escandalós examen de Matemàtiques de les PAU

En la concentració convocada, prevista a partir de les 12.00 hores, se celebrarà a més una assemblea per a "donar veu a totes i tots els estudiants i afegir totes les reivindicacions necessàries".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Sindicat d’Estudiants ha convocat per a aquest divendres, 7 de juny, una concentració de protesta davant la seu de la Conselleria d’Educació a València amb la finalitat de reclamar que no s’avalue l’examen de Matemàtiques II de les proves d’accés a la universitat a la Comunitat Valenciana, que titlen d'”escandalós” per la seua dificultat.

La prova de Matemàtiques II, que es va dur a terme dimarts passat, primer dia de la selectivitat a la Comunitat Valenciana, és objecte d’una campanya en la plataforma change.org que reuneix, a primera hora de hui dijous, més de 36.000 firmes per a buscar “solucions” davant la qual qualifiquen com la prova “més difícil de tots els anys”.

Per la seua banda, des de la comissió gestora de les proves han defès, davant la polèmica suscitada, que l’examen és “concorde al currículum” i el seu nivell de dificultat “no és tan superior” al d’altres cursos, per la qual cosa consideren la reacció “desproporcionada”.

En aquest context, el sindicat estudiantil ha cridat una concentració massiu” matí “per l’accés lliure en la Universitat Pública” i per a dir “no a la puntuació de Matemàtiques II i a exàmens injusts”.

- Publicitat -

El col·lectiu agrega que hi ha hagut “altres proves com la de Llatí que també han provocat molt descontent”. “Queda molt clar que en cap cas aquests exàmens tenen l’objectiu d’avaluar, al contrari, el seu objectiu s’eliminar d’un colp a milers d’estudiants i que no puguen accedir en l’universitat pública”, opina el sindicat en un comunicat.

Així mateix, creuen que les manifestacions del Govern central anunciant la creació d’una comissió per a garantir “el mateix grau de dificultat” en els exercicis de tota Espanya són “de vergonya”.

- Publicitat -

“Els estudiants no necessitem més dificultats per a accedir a l’educació universitària, al contrari, la qual cosa necessitem és un accés lliure i gratuït que garantisca que tothom tinga una oportunitat d’obtindre una formació superior i de qualitat independentment de la seua situació econòmica”, subratllen.

En la concentració convocada, prevista a partir de les 12.00 hores, se celebrarà a més una assemblea per a “donar veu a totes i tots els estudiants i afegir totes les reivindicacions necessàries”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,626FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià