Concentració d’STEPV per a reclamar millores en les plantilles de professorat

A la concentració s'han sumat persones aspirants a l'oposició de Valencià i han presentat recursos contra les notes

Este dimarts s’ha celebrat una concentració a la Conselleria d’Educació a València convocada per STEPV per a reclamar millores en les plantilles de professorat en tots els centres educatius.

STEPV ha pogut constatar que en el cas de la reducció horària a 19 hores lectives (ara en són 20h) en els cossos de Secundària, FP, EOI i Ensenyaments Artístics, s’està fent a canvi d’anul·lar altres reduccions ja aconseguides com en cas de les tutories o les coordinacions de programes d’atenció a la diversitat, que necessiten mantindre també aquestes hores de reducció.

Cal dir que STEPV ha exigit la reducció horària a 18 hores lectives per a l’1 de setembre de 2019, tal i com estava abans de les retallades de 2012, que ara s’han derogat mitjançant la llei 4/2019. Aquesta llei també permet la reducció horària en el cas del cos de mestres a 23 hores lectives (ara en són 25h), fet que esperem que la Conselleria arreplegue, tal i com va exigir STEPV, en el decret pendent de publicació de reversió de les retallades en horaris i ràtios, ja que en el primer esborrany negociat en Mesa Sectorial no estava contemplada aquesta possibilitat.

Quant a Primària, el compromís de la Conselleria era que el curs que ve, 2019/20, tots els grups recuperen el tutor/a especialista en primària que es va retallar en 2013 i que aquest curs s’ha recuperat en un 60% per la insistència i pressió de STEPV. Doncs bé, el sidicat afirma que “la Conselleria està recuperant aquesta figura a comptes d’hores del PAM (Pla d’Actuació de Millora). STEPV està en contra d’aquest “canvi de cromos”, ja que les hores de PAM continuen sent necessàries per als centres i no es poden disminuir per a complir el compromís de recuperació de la tutoria retallada”.

D’altra banda, també s’ha reclamat la descatalogació en anglés de les places d’infantil ja que la Conselleria va publicar ahir un llistat de vacants en què al voltant del 70% de les places d’infantils estan catalogades en aquesta llengua. Això perjudicarà al professorat suprimit i desplaçat i a l’interí que no tinga el B2 d’anglés ja que no podrà accedir a aquestes places que, d’altra banda, no necessita el sistema educatiu. La Conselleria ha catalogat per sobre de les necessitats dels centres i no ha revisat els llistats, fet que ha exigit el sindicat en la Mesa Sectorial que també ha tingut lloc aquest matí.

A la concentració també han assistit diverses persones afectades per les oposicions de valencià, per a presentar recursos d’alçada contra els criteris i les diferents aplicacions dels criteris tal i com han pogut exposar davant el Director General de Personal a instàncies de STEPV.

CatalanSpanish