viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els sindicats eixen hui al carrer per a defensar un pacte salarial

Quaranta anys després de la seua legalització, els sindicats tornen a eixir el Primer de Maig al carrer per a exigir a la patronal un pacte salarial i al Govern la derogació de les reformes laborals, que permeten tenir salaris i ocupacions dignes.

Sota el lema “No hi ha excuses. Al carrer”, els principals sindicats, UGT i CCOO, han convocat 73 manifestacions en totes les capitals de província i ciutats espanyoles més importants per a reivindicar ocupació estable, salaris justs, pensions dignes i més protecció social.

UGT-PV: “És necessari demandar amb contundència la derogació de la reforma Laboral”

El Secretari d’Organització d’UGT PV ha expressat que els motius són molts, i que enguany tenen un lema clar i directe que vol reflectir el moment polític, econòmic i social actual i la nostra posició enfront de la vulnerabilitat dels treballadors.

En aquest sentit, Calero ha considerat que és necessari demandar amb contundència la derogació de la reforma Laboral, l’engegada de la prestació de serveis mínims sol·licitada de manera conjunta amb CCOO davant el parlament, la derogació de la reforma de les pensions de l’any 2013 per a vincular els seus increments als de l’IPC, i abans de res tenir clar , ha dit que “necessitem demandar un nou model de creixement, ja que l’actual és fallit i solament serveix per a empobrir cada dia més a la classe treballadora i incrementar els benèfics dels empresaris”.

En la seua intervenció Calero ha recordat als 300 sindicalistes que és aquests moments estan encausats per exercir el dret a la vaga i ha recordat que acabem de travessar un període de perduda de drets i de retallades en els salaris i en els serveis socials, i que açò no es pot permetre.

A més d’açò, Calero ha esmentat la necessitat de reclamar també aquest 1º de Maig pel canvi de model de finançament, ja que l’actual ha convertit a la Comunitat Valenciana en l’única comunitat pobra que aporta al conjunt de l’Estat més del que rep. I és que ha dit, sense recursos no pot haver-hi inversions ni millores. Calero ha finalitzat fent un anomenat a la participació i recordant els punts de trobada de les manifestacions d’aquest pròxim dia 1.

Últimas noticias

Contenido relacionado