Sindicats i Consell se manifesten units en València contra la precarietat laboral

La marxa, que s'ha desenvolupat en un to festiu precedida d'una agrupació de 'tabal i dolçaina' que ha interpretat en nombroses ocasions La Internacional, s'ha desenvolupat sense incidents i ha conclòs en la plaça Amèrica, on s'ha llegit un manifest.

Els secretaris generals d’UGT-PV, Ismael Sáez, i CCOO PV, Arturo León, al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i diversos membres del Consell han participat este dimarts en la manifestació de l’1 de maig, que ha concentrat a diversos milers de persones pels carrers de València en protesta per la precarietat laboral i en reivindicació de majors salaris i pensions dignes.

Sota el lema “Temps de guanyar. Igualtat. Millor ocupació. Majors salaris. Pensions dignes”, la pancarta conjunta de tots dos sindicats ha encapçalat la marxa pels carrers València, amb els seus dirigents al capdavant, en un ambient festiu, en el qual no han faltat crítiques contra la sentència de la Manada, amb cartells en els quals es llegia “no és no”, “nosaltres som la manada” o “jo sí et crec”.

PublicitatAVL

El secretari general de l’UGT-PV ha denunciat que els treballadors estan “penalitzats” per una reforma laboral que “fa impossible que els salaris cresquen” i ha reivindicat a les patronals que siguen “receptives” i reconeguen “el sacrifique” dels treballadors en els convenis col·lectius. Ha lamentat que “estem instal·lats en la desigualtat des de fa 10 anys, primer respecte als sacrificis que es van demanar als treballadors, mentre hi havia amnisties fiscals per als qui tenien comptes a Panamà, alguns d’ells ministres, per cert, i després, quan arriba la recuperació, seguim en desigualtat perquè es reparteix malament la riquesa”. En este sentit, ha demanat a les patronals que “siguen receptives” i al Consell que “reivindique al Govern un finançament imprescindible perquè la Comunitat canvie de model productiu, amb indústries potents, empreses amb alt valor afegit i bons salaris”.

El seu homòleg de CCOO-PV ha demanat a les organitzacions empresarials i al Govern que siguen “sensibles” a les seues propostes “justes i raonables per a canviar la precarietat laboral” i ha defensat el camí cap a “la recuperació de drets i el canvi de model productiu”.
“Tenim propostes justes i raonables per a canviar la situació de precarietat laboral i garantir el sistema públic de pensions” i ha advertit que si el Govern no és sensible a una “reivindicacions justes hi haurà contestació de caràcter generalitzat en el carrer”.

“Hem de caminar cap a la recuperació de drets i el canvi de model productiu que ens faça competir per qualitat de producte i no per la precarietat del treball”, ha afegit. Tant Oltra com Puig han assegurat abans d’iniciar la marxa que es tracta d’un dia “festiu i reivindicatiu” i segons el president, estan “molt lluny” de la plena ocupació, per la qual cosa la reivindicació i els sindicats són “absolutament necessaris”. “Estem compromesos amb la dignitat del treball”, ha assegurat el president, qui ha criticat l’última reforma laboral.
“En els últims anys hem avançat a la Comunitat, s’ha creat ocupació i hi ha millors salaris, però estem molt lluny de l’objectiu i les reivindicacions sindicals són absolutament necessàries, ajuden a transformar la societat, i des d’eixa perspectiva estem al costat dels treballadors”, ha agregat Puig.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha cridat l’atenció sobre el fet que “situacions d’emergència social segueixen passant per damunt de molta gent”, a molts treballadors amb salaris baixos, “amb treball però sense una vida digna”. “La gent més poderosa ha multiplicat els seus ingressos mentre que els treballadors els han baixat. O es fan polítiques que protegisquen al treballador i la millora de les seues condicions o no estem disposats al fet que la gent senzilla, humil, pague els plats trencats d’una crisi creada pels qui avui se segueixen enriquint”, ha conclòs.

La marxa ha reunit també hi ha diputats autonòmics del PSPV-PSOE, Compromís i Podemos, així com a regidors de l’equip de Govern de l’Ajuntament de València, entre altres representants públics. La marxa, que s’ha desenvolupat en un to festiu precedida d’una agrupació de ‘tabal i dolçaina’ que ha interpretat en nombroses ocasions La Internacional, s’ha desenvolupat sense incidents i ha conclòs en la plaça Amèrica, on s’ha llegit un manifest.

Esta publicació està disponible en : Valencià