13.1 C
Valencia

Els sindicats ratifiquen el preacord per a regular el teletreball

Acolliment, costos i altres detalls de la regulació del teletreball.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Les comissions executives de CCOO i d’UGT han ratificat el preacord aconseguit en el diàleg social amb el Govern per a regular el treball a distància i que el Consell de Ministres preveu aprovar hui.

Totes dos organitzacions van informar que les seues respectives executives han donat el vistiplau al text, després del preacord aconseguit ahir entre el Govern i els agents socials.

- Publicitat -

El secretari general de CCOO, Unai Sord, va destacar en unes declaracions difoses per l’organització que és un “acord important” perquè “milions” de persones han tingut que teletreballar i esta modalitat estava “molt desregulada a Espanya”.

Va assenyalar que s’aprovarà com a reial decret llei i es tramitarà com a projecte de llei i va destacar que el cost del teletreball el sufragaran les empreses, mentre que “els costos sobrevinguts” com el lloguer o la wifi “es vincularan a través de la negociació col·lectiva”.

- Publicitat -

Per part seua, UGT també va donar el vistiplau, després de consultar als secretaris de Política Sindical de totes les seues organitzacions.

El text acordat manté en el 30% durant tres mesos la jornada mínima de teletreball que s’ha de realitzar per a aplicar-se la norma. El treball a distància serà voluntari per al treballador i per a l’empresa, tindrà caràcter reversible i requerirà un acord per escrit signat.

- Publicitat -

Este acord haurà de contenir, entre altres aspectes, l’inventari dels mitjans, equips i eines necessàries per a teletreballar; una enumeració de les despeses que poguera tindre l’empleat i la manera de quantificar la compensació que “obligatòriament ha d’abonar l’empresa”; l’horari del treballador; el percentatge i distribució, si escau, entre treball presencial i a distància, i les instruccions dictades per l’empresa sobre seguretat en la informació i protecció de dades.

“El desenvolupament del treball a distància haurà de ser sufragat o compensat per l’empresa, i no podrà suposar l’assumpció per part de la persona treballadora de despeses relacionades amb els equips, eines i mitjans vinculats al desenvolupament de la seua activitat laboral”, segons el text.

Per part seua, l’empresa podrà acordar “les mesures que estime més oportunes de vigilància i control per a verificar el compliment per la persona treballadora de les seues obligacions i deures laborals”.

Per a les empreses que implantaren el teletreball com a mesura excepcional per la pandèmia, “li continuarà resultant d’aplicació la normativa laboral ordinària”. “En tot cas, les empreses estaran obligades a dotar dels mitjans, equips, eines i consumibles que exigeix el desenvolupament del treball a distància, així com al manteniment que resulte necessari”, segons la llei.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià