3:09 pm - Wednesday, 5 August 2020

S’inicien els tràmits per a l’obertura d’una fossa comuna del Cementeri de Paterna

- Publicidad -Reciplasa

S'inicien els tràmits per a l'obertura d'una fossa comuna del Cementeri de Paterna on hi ha enterrades cinc persones d'Oliva.

SaguntaEscena
Castello
Benicassim
Borriana
- Publicidad -GVAEconomia

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’associació memorialista, constituïda a Oliva, i la Diputació de València estan treballant amb la intermediació i suport de l’Ajuntament d’Oliva per fer possible la recepció d’una subvenció destinada a l’exhumació i identificació dels cossos d’aquests represaliats.

El regidor de Memòria Democràtica de l’Ajuntament d’Oliva, Josep Escrivà, ha iniciat la intermediació de l’acord amb la Diputació de València per exhumar a les 25 víctimes del franquisme que jauen en la fossa 100 del cementeri de Paterna on hi ha documentats cinc veïns d’Oliva, que juntament amb dotze de Gandia, set de Piles, dos de Xeresa, un de Xeraco i un de Xàtiva, van ser afusellats el 2 de novembre de 1939, set mesos després que finalitzara la Guerra Civil.

L’acord s’ha pogut assolir després de diverses reunions celebrades tant a la seu de la Diputació de València com a l’Ajuntament d’Oliva, on s’han estudiat totes les vies possibles per obtenir el finançament necessari per a executar els treballs arqueològics i forenses.

Josep Escrivà, vol agrair en nom de tota la corporació l’esforç, recursos i la gran voluntat que està prestant el diputat de Memòria històrica Ramiro Rivera García, que ens va rebre el 6 d’agost a la seu de la Diputació de València, amb el tècnic de Memòria democràtica, Paco Sanchis, i la cap del servei de Memòria Històrica, Belén de Miguel Martínez.

En una posterior reunió celebrada a l’Ajuntament d’Oliva, hi van assistir David González, alcalde d’Oliva; Josep Escrivà, regidor de Memòria democràtica; Matias Alonso, coordinador de Grup Recuperació de la Memòria Històrica i assessor de la Diputació en matèria de Memòria Històrica; Paco Sanchis, tècnic de la Diputació i els membres de la junta directiva de l’Associació de “FAMILIARS DE VÍCTIMES DEL FRANQUISME DE LA FOSSA COMUNA 100 DE PATERNA”: Teresa Llopis, presidenta; Joana Frau, tresorera i Rosario Laporta, secretària.

En l’esmentat acord, l’Ajuntament d’Oliva s’ha compromés a prestar l’assessorament administratiu, suport institucional i seguiment de l’evolució de la tramitació de les tasques arqueològiques, antropològiques i d’identificació de les víctimes. Per altra banda, amb la Diputació, s’ha establert una línia d’ajudes nominatives que aniran a càrrec de l’anomenada administració supramunicipal i es destinaran a dur endavant un pla de treball plurianual que cobrirà les dues primeres fases que comprenen els treballs d’excavació i identificació dels cossos soterrats en la fossa 100 del cementeri de Paterna.

Està previst que els treballs arqueològics corresponents a la primera fase, que portarà a cap l’Associació Científica ArqueoAntro, comencen a principis de novembre de 2019 i s’allarguen fins a les primeres setmanes del mes de desembre. La segona fase s’executarà durant l’any vinent.

L’Associació Fossa 100 té com a principals objectius exhumar, identificar i reubicar els cossos dels seus familiars. En aquesta línia, la Regidoria de Memòria democràtica de l’Ajuntament d’Oliva treballarà braç a braç amb l’associació fins a poder soterrar els cossos de forma digna, on la voluntat dels seus familiars encomane, així mateix reconéixer a les víctimes amb l’objectiu de reparar-les d’acord amb els principis de la veritat, la justícia i la reparació i així augmentar les garanties de no repetició que proposa el Consell de Drets Humans.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El colectiu jove de Compromís per Vila-real insisteix que retiren les condecoracions al rei emèrit

Fa dos mesos, Compromís per Vila-real sol·licitava que Govern i Fiscalia prengueren cartes en l'assumpte i investigaren i auditaren les presumptes actuacions fraudulentes del monarca.

Confirmen el processament de Trenzano per falsedat documental: “No es van complir els controls”

Trenzano haurà de respondre per les ajudes atorgades a les dos empreses vinculades al germà del president de la Generalitat.

Dermatologia del General d’Alacant ja ha diagnosticat este any 25 casos de melanoma

Per a la millora del diagnòstic d'esta mena de càncer, l'Hospital d'Alacant va incorporar un microscopi confocal làser in vivo, eina d'última generació per a la detecció precoç del melanoma maligne.

El TSJCV confirma la condemna al home que va abusar d’una xiqueta de 12 anys

Els magistrats han desestimat així el recurs d'apel·lació interposat pel penat contra la sentència de 9 anys i 9 mesos.

Onda presenta unes comptes solvents amb 4,8 milions de liquiditat en el banc

No obstant això, els mateixos tècnics també avisen sobre una previsió de dèficit de 4.964.261 euros a final d'any en cas que la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya no salden els seus deutes amb Onda.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià