6:03 pm - Sunday, 31 May 2020

S’inicien els tràmits per a l’obertura d’una fossa comuna del Cementeri de Paterna

- Publicidad -Reciplasa

S'inicien els tràmits per a l'obertura d'una fossa comuna del Cementeri de Paterna on hi ha enterrades cinc persones d'Oliva.

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’associació memorialista, constituïda a Oliva, i la Diputació de València estan treballant amb la intermediació i suport de l’Ajuntament d’Oliva per fer possible la recepció d’una subvenció destinada a l’exhumació i identificació dels cossos d’aquests represaliats.

El regidor de Memòria Democràtica de l’Ajuntament d’Oliva, Josep Escrivà, ha iniciat la intermediació de l’acord amb la Diputació de València per exhumar a les 25 víctimes del franquisme que jauen en la fossa 100 del cementeri de Paterna on hi ha documentats cinc veïns d’Oliva, que juntament amb dotze de Gandia, set de Piles, dos de Xeresa, un de Xeraco i un de Xàtiva, van ser afusellats el 2 de novembre de 1939, set mesos després que finalitzara la Guerra Civil.

L’acord s’ha pogut assolir després de diverses reunions celebrades tant a la seu de la Diputació de València com a l’Ajuntament d’Oliva, on s’han estudiat totes les vies possibles per obtenir el finançament necessari per a executar els treballs arqueològics i forenses.

Josep Escrivà, vol agrair en nom de tota la corporació l’esforç, recursos i la gran voluntat que està prestant el diputat de Memòria històrica Ramiro Rivera García, que ens va rebre el 6 d’agost a la seu de la Diputació de València, amb el tècnic de Memòria democràtica, Paco Sanchis, i la cap del servei de Memòria Històrica, Belén de Miguel Martínez.

En una posterior reunió celebrada a l’Ajuntament d’Oliva, hi van assistir David González, alcalde d’Oliva; Josep Escrivà, regidor de Memòria democràtica; Matias Alonso, coordinador de Grup Recuperació de la Memòria Històrica i assessor de la Diputació en matèria de Memòria Històrica; Paco Sanchis, tècnic de la Diputació i els membres de la junta directiva de l’Associació de “FAMILIARS DE VÍCTIMES DEL FRANQUISME DE LA FOSSA COMUNA 100 DE PATERNA”: Teresa Llopis, presidenta; Joana Frau, tresorera i Rosario Laporta, secretària.

En l’esmentat acord, l’Ajuntament d’Oliva s’ha compromés a prestar l’assessorament administratiu, suport institucional i seguiment de l’evolució de la tramitació de les tasques arqueològiques, antropològiques i d’identificació de les víctimes. Per altra banda, amb la Diputació, s’ha establert una línia d’ajudes nominatives que aniran a càrrec de l’anomenada administració supramunicipal i es destinaran a dur endavant un pla de treball plurianual que cobrirà les dues primeres fases que comprenen els treballs d’excavació i identificació dels cossos soterrats en la fossa 100 del cementeri de Paterna.

Està previst que els treballs arqueològics corresponents a la primera fase, que portarà a cap l’Associació Científica ArqueoAntro, comencen a principis de novembre de 2019 i s’allarguen fins a les primeres setmanes del mes de desembre. La segona fase s’executarà durant l’any vinent.

L’Associació Fossa 100 té com a principals objectius exhumar, identificar i reubicar els cossos dels seus familiars. En aquesta línia, la Regidoria de Memòria democràtica de l’Ajuntament d’Oliva treballarà braç a braç amb l’associació fins a poder soterrar els cossos de forma digna, on la voluntat dels seus familiars encomane, així mateix reconéixer a les víctimes amb l’objectiu de reparar-les d’acord amb els principis de la veritat, la justícia i la reparació i així augmentar les garanties de no repetició que proposa el Consell de Drets Humans.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Puig aposta pel consens total per a la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus

Puig ha remarcat també la necessitat d'arribar a un consens institucional, "sense centralisme ni uniformitats" que respecte les diferències dels valencians i les valencianes, ja que "ningú no ho pot tot en solitari".

Les CCAA decidiran l’eixida de l’alarma en fase 3 però el Govern es reserva el control de la mobilitat

En mans del govern només quedarà la regulació de la mobilitat que excedia l'àmbit de la unitat territorial de cada autonomia.

A partir d’este dilluns es permeten les visites de familiars a les residències de majors

La resolució de la Conselleria també permet els reingressos d'aquelles persones que durant la pandèmia van sol·licitar l'alta voluntària amb reserva de plaça.

Dos persones resulten ferides en l’incendi d’un habitatge a Villena

Un home de 44 anys i una dona de 89 anys han resultat ferides en incendiar-se un habitatge a Villena.

Compromís espera que Alacant augmente personal per a gestionar les ajudes a autònoms, pime i micropimes

La coalició també proposa que s'amplien els canals de comunicació amb la ciutadania perquè puguen optar a les subvencions.

Esta publicació està disponible en : Valencià