jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sis detinguts en un escorcoll en la Conselleria de Sanitat

Un escorcoll en la Conselleria de Sanitat ha desenvolupat en la detenció d’un total de sis persones per els Agents de la Unitat de Delinqüència Económica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional. L’opració ha començat a les 10h del matí quan els agents s’han presentat en la seu de la Conselleria de Sanitat, en el carrer Micer Mascó de València.

La operació que recerca proves en contra de Sergio Blasco, nebot del Conseller de Solidaritat Rafael Blasco. Sergio Blasco va ser gerent de l’Hospital General de València. En l’escorcoll s’ha sol·licitat documentació i expedients de l’etapa de govern del PP.

La UDEF ha detingut a sis persones i està practicant tretze registres a la recerca de diferent documentació relativa a la recerca dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 6 de València entorn del nebot del exconseller Blasco, concretament a contractes de gestió sanitària per valor de 15 milions.

Sergio Blasco va deixar la gerència de l’Hospital General al novembre de 2014 després de la seua implicació  en dos presumptes delictes de malversació i frau en assessorar en tres nous hospitals a Perú.

La investigació va nàixer per la denúncia de la eurodiputada Marina Albiol (EUPV) en 2014 i signada per la exparlamentaria en Els Corts i actual eurodiputada Marina Albiol en la qual s’al·ludia a una presumpta trama de corrupció d’adjudicacions sanitàries a empreses privades per valor d’uns 29 milions d’euros.

Entre elles, en la denúncia s’al·ludia al fet que les empreses Out-Log, Manteniments Integrals Turia, Cyomed Alce SL i Connectall Systems SL van rebre nombroses adjudicacions públiques de la Conselleria de Sanitat, el Consorci Hospital General Universitari i la Diputació de València des de 2001 i fins a 2012, per manteniment i neteja i posteriorment per qüestions més especialitzades.

Últimas noticias

Contenido relacionado