Sis habitatges i un institut, desallotjats per l’incendi de Cullera

L'incendi s'ha iniciat per causes encara desconegudes sobre les 13.10 hores en la zona del Replà de Sant Antoni i fins al lloc s'han mobilitzat dos mitjans aeris i dues dotacions del Consorci de Bombers de València.

Incendi Cullera

Mitjans aeris i terrestres treballen en l’extinció d’un incendi forestal que s’ha declarat en la zona del Castell de Cullera (València) i ha obligat a desallotjar sis habitatges i un institut, segons fonts municipals i d’Emergències de la Generalitat.

L’incendi s’ha iniciat per causes encara desconegudes sobre les 13.10 hores en la zona del Replà de Sant Antoni i fins al lloc s’han mobilitzat dos mitjans aeris i dues dotacions del Consorci de Bombers de València.

A causa de la proximitat del foc han hagut de ser desallotjades sis habitatges i l’Institut d’Educació Secundària Blasco Ibáñez, segons fonts de la Policia Local del municipi valencià, que han indicat que no hi ha persones afectades pel foc.

La zona del Castell de Cullera també va resultar afectada per un incendi a l’abril de 2014, a conseqüència d’un espectacle pirotècnic disparat malgrat estar en alerta màxima per riscos d’incendis forestals, que va afectar a 3,2 hectàrees de superfície.

D’altra banda, en el municipi de Salem, en el límit de les províncies de València i Alacant, s’ha declarat un altre incendi forestal en l’extinció del qual treballen dos mitjans aeris de la Generalitat, quatre unitats de Bombers forestals amb quatre autobombes, un capatàs coordinador, un tècnic forestal i un agent mediambiental.

El risc d’incendis forestals és avui extrem a l’interior nord de Castelló, alt en la resta de la província i mitjà a l’interior de les províncies de València i de Castelló, segons Emergències.