27 C
Valencia

Sis marxes ciclistes culminaran la seua ruta a la plaça de l’Ajuntament de València

- Publicitat -AVL

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que comença hui, dilluns 16 de setembre, conclourà el diumenge 22, amb les celebracions del Dia Sense Cotxe, que inclou un tribut a Queen en la plaça de l’Ajuntament. Amb este concert, que s’iniciarà a les 12 hores, i un espectacle acrobàtic es donarà benvinguda als qui participen en les diferents marxes ciclistes (un total de sis) que, procedents de diferents barris de la ciutat, confluiran davant l’Ajuntament.

 

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat hui que en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, durant la qual València celebra “que estem a l’avantguarda de la mobilitat sostenible a Espanya”, el pròxim 22 de setembre se celebra a escala mundial el Dia Sense Cotxes “i en esta ocasió l’Ajuntament de València ha preparat una sèrie d’activitats de caràcter festiu i participatiu, d’acord al canvi que està donant la ciutat cap a un model de moure’s i conviure més sostenible, en el qual cada dia participa més ciutadania i del qual ens beneficiem totes les persones que vivim en ella”.

 

Així doncs, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible i amb la finalitat de visualitzar i promoure este canvi, s’ha programat pel diumenge un concert de tribut a Queen interpretat pels músics que van interpretar els temes de la banda liderada per Freddy Mercury en el musical We Will Rock You.

 

El concert i tot l’esdeveniment que girarà entorn d’ell —en un joc de paraules amb el títol del cèlebre àlbum de Queen— porta per títol ‘By Bike At The Opera’ i encara que qualsevol podrà presenciar-ho de manera lliure i gratuïta acudint a la plaça de l’Ajuntament, la festa serà completa si participen en qualsevol de les sis marxes amb bici que partiran des de diferents punts de València cap a l’Ajuntament per a assistir a este.

 

A VALÈNCIA, LA MEUA BICI COMPTA

Estes marxes amb bici, que sortiran al mateix temps des de diferents punts de la ciutat i que seran guiades i conduïdes per monitors, estan obertes a la participació de persones de totes les edats. I totes aquelles que participen des dels punts de partida, on recolliran un pla, rebran en finalitzar el recorregut i prèvia presentació d’est mateix pla, l’obsequi d’una bossa de roba commemorativa amb el lema “A València la meua bici compta”.

 

Les rutes discorreran majoritàriament per calçada i disposaran de monitors i monitores especialitzades que guiaran el recorregut, a més del suport de la Policia Local. Els punts de sortida de les rutes, a les 10 hores, seran:

 

Ruta 1 Poblats Marítims / Algirós

 

10.00 h. Plaça del Rosari (Cabanyal)

 

10.00 h. Campus Tarongers (Facultat de Magisteri-Ciències Socials). Av. dels Tarongers

 

10.35 h. Punt intermedi. Mercat Algirós. Plaça Sant Felip Neri.

 

Ruta 2 Benimaclet / Rascanya / La Saïdia

 

10.00 h. Plaça de Benimaclet

 

  1. 35 h. Parc Orriols junt estadi Llevant

 

10.40 h. Plaça Salvador Allende

 

10.45 h. Parc Marxalenes, entrada C. Sant

 

Pancraci

 

Ruta 3 Campanar / Benicalap

 

10.00 h. Parc de Benicalap entrada Av. Burjassot

 

10.40 h. Plaça de l’església de Campanar

 

Ruta 4 L’Olivereta / Patraix / Jesús

 

10.00 h. IES Misericòrdia. C. Casa de la Misericòrdia, 34

 

10.35 h. Plaça Patraix

 

Ruta 5 Quatre Carreres / L’Eixample

 

10.00 h. Centre de Salut Sant Marcel·lí, C. Salvador Perles

 

10.35 h. Parc Central. Entrada Carrer Filipines

 

Ruta 6 Poblats Marítims / Camins al Grau / Quatre Carreres

 

10.00 h. Punt d’eixida. Estació Tramvia Natzaret. Carrer Fontilles

 

10.35 h. Pavelló Font de Sant Lluís.

 

Des de l’Agència de la Bici recomanen a totes les persones que desitgen participar que acudisquen a estos punts de sortida amb almenys 20 minuts d’antelació per a poder agafar amb tranquil·litat els mapes que hauran de presentar en finalitzar el recorregut en la plaça de l’Ajuntament per a rebre la seua bossa. De la mateixa manera, també recorden que qui desitge gaudir amb tranquil·litat tant del concert com de les activitats de la Fira de la Mobilitat Sostenible que es desenvoluparà tot el cap de setmana en la plaça de l’Ajuntament, acudisquen proveïts dels cadenats necessaris per a estacionar les bicis en els punts existents i els que s’habilitaran per a estacionar en la mateixa plaça.

 

‘ARTISTIC CYCLING FREESTYLE’

 

A més del concert (que tindrà una durada aproximada de dues hores i repassarà temes de tota la trajectòria de Queen) i de les activitats i estands de la fira de la Mobilitat (que obrirà el dissabte 21 a partir de les 11 hores) tots els assistents a la plaça podran també gaudir el matí del diumenge 22 de l’espectacle d’Acrobàcies artístiques amb bicicleta, ‘Artistic Cycling Freestyle’, a càrrec de l’acrobata Llegeixi Schaepe, a les 11 hores. A la tarda, enfront del Centre Cultural del Carmen, Schaepe realitzarà dues passades més coincidint amb la festa de clausura de Festival Internacional de Cinema Ciclista Rueda València (horari per determinar).

 

“El 22 de setembre és des de fa anys una efemèride i una reivindicació mundial de cap a on han d’anar les polítiques de mobilitat” ha recordat el regidor Giuseppe Grezzi. “I ara” —va afegir— “quan València està sent reconeguda per les valentes i decidides mesures que està prenent en es sentit per a ser una ciutat més habitable i saludable per a tots els veïns, esperem que totes estes activitats siguen una recompensa afegida a un assoliment que està aconseguint la pròpia ciutadania”. “Esta és la seua festa i esperem que la gaudisquen”, va concloure.

 

Disposem de talls de veu i de material gràfic de la presentació de la Setmana de la Mobilitat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,775FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià