viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Smart Lab i el projecte d’espais naturals intel·ligents reforça l’estratègia de Turisme Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat el nou laboratori de demostracions tecnològiques de Invat·tur -Smart Lab. 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat el nou laboratori de demostracions tecnològiques de Invat·tur -Smart Lab.

El Smart Lab està concebut com un espai experimental i expositiu, on tenen cabuda totes aquelles eines tecnològiques d’última generació que poden ser utilitzades potencialment pel sector turístic de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha ressaltat que Smart Lab “és una fita en el compromís adoptat amb el sector turístic, facilitant aquest aquest espai públic permeable al món de l’empresa i del talent” i ha ressaltat que “el Invat·tur es consolida així com un espai d’innovació de la tecnologia turística obert al sector turístic, configurant una estratègia compartida per a fer que el sector no arribe tard a la cita amb la tecnologia, amb la innovació i amb els reptes de la transformació digital”.

El responsable de Turisme ha recordat que “des de Turisme Comunitat Valenciana treballem adaptant-nos als desafiaments del turisme però, sobretot, com una peça que vol aliar-se amb el sector turístic i amb el món de l’empresa”.

El director d’Intel·ligència Turística, Mario Villar, ha explicat que el Smart Lab “és un espai nou en el qual intentem obrir la col·laboració públic privada a diferents empreses tecnològiques perquè puguen vindre a projectar els seus arguments”.

L’objectiu del laboratori és mostrar a agents del sector turístic les propostes tecnològiques innovadores que van apareixent i les prestacions que ofereix cadascuna d’elles i permetent-los provar-les in situ.

Es tracta d’un entorn versàtil i amb capacitat per a adaptar-se a les necessitats que sorgisquen, per a la seua posada en marxa compta amb diferents zones temàtiques equipades amb les últimes tecnologies.

En l’apartat de realitat virtual es disposa d’ulleres VR i visors per a telèfon intel·ligent que permeten simular escenes en 360 graus o en 3D, oferint una immersió total, podent interactuar amb el món virtual de la mateixa manera que ho faríem en la vida real.

A més, una impressora i un escàner 3D componen una altra secció que, malgrat ser una tecnologia que ja té alguns anys, encara no ha aconseguit el grau d’implantació que s’espera vaja a aconseguir en un futur immediat.

Una altra zona està composta per pantalles interactives des de les quals es pot executar alguna de les aplicacions informàtiques que es vénen desenvolupat en Invat·tur, com són el quadre de comandament de xarxes socials, , el autodiagnostico DTI o Social Analytics.

El Smart Lab està obert a tota mena de propostes, ja siguen desenvolupaments programari o equips físics, que suposen una solució tecnològica i innovadora per al sector turístic. D’aquesta forma també pretén servir de laboratori de proves on instal·lar temporalment nous projectes que puguen ser presentats i testats pels usuaris que ens visiten.

Estudi per a la definició del model d’Espais Naturals Intel·ligents 

Francesc Colomer també ha assistit a la presentació de l’estudi per a la definició del model d’Espais Naturals Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, que ha coordinat l’Oficina d’Assistència Tècnica a Destinacions Turístiques Intel·ligents del Invat·tur.

L’estudi presentat s’emmarca en el context de l’estratègia Destinacions Turístiques Intel·ligents Comunitat Valenciana.

Colomer ha destacat que “es tracta d’un projecte en fase preliminar, un primer estudi on volem posar de manifest que la importància de treballar a impulsar els nostres espais com a destinacions turístiques intel·ligents” i ha ressaltat “l’important paper del Invat·tur per a compartir neurones amb el sector turístic i conquistar l’horitzó d’innovació que exigeix el món en el qual vivim”.

Per part seua, el director d’Estratègia Turística, Mario Villar ha assenyalat que en l’estudi “abastem la muntanya, una platja natural, el turisme d’interior i una illa com Tabarca per a mesurar la capacitat de càrrega on comptarem amb l’opinió d’unes altres consellererias per a adoptar decisions intel·ligents”.

Villar ha ressaltat que “es tracta d’un projecte innovador, ja que és la primera vegada que es planteja convertir una àrea d’interior en espai turístic intel·ligent”. En aquesta línia, ha posat l’accent que “després d’iniciar el projecte de platges turístiques intel·ligents és la primera vegada que, en el món, es planteja aplicar la innovació i eines en espais naturals”.

Així mateix, ha explicat que “amb aquest est estudie també s’obri la possibilitat de plantejar solucions, que les empreses puguen acostar-se a les necessitats reals del mercat”.

L’estudi desenvolupa tres accions amb objectiu és analitzar, conceptualitzar i dissenyar els serveis i les eines tecnològiques amb les quals hauria de comptar un espai natural per a aproximar-se al model de planificació i gestió intel·ligent, partint de les actuacions que Turisme Comunitat Valenciana ve desenvolupant.

La primera de les accions que es desenvolupa és l’estudi sobre el model d’espai natural intel·ligent, analitzant les implicacions a nivell d’usuari final i de gestor de la destinació i definint les diferents eines tecnològiques a implantar, els usos, els beneficis i els agents implicats en la seua gestió i implantació.

Així mateix, en l’estudi es desplega un full de ruta i un manual per a l’adaptació dels espais naturals de la Comunitat Valenciana en el marc d’aquest model, que permeta al Invat·tur el desenvolupament futur d’accions al llarg de tot el territori valencià en l’horitzó 2019-2021.

L’última de les accions és el disseny gràfic de l’esquema del model i de les connexions que s’estableixen entre els diferents elements que el componen, des dels diferents punts de vista de l’usuari final i gestor de la destinació.

Últimas noticias

Contenido relacionado