jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

SmartWater, l’invent 100% valencià que permet estalviar més de 4.500 euros a l’any als hotels

¿Com funciona SmartWater? “En lloc d’obrir l’aixeta i deixar córrer aigua fins que és calenta, estrenyem un botó del dispositiu i quan està calent s’il·lumina un led roig. A partir d’aqueix instant l’aigua està ací preparada a l’espera que s’òbriga l’aixeta i isca directament l’aigua calenta. A més, l’aigua freda que deixa d’eixir s’emmagatzema en un dipòsit i pot ser utilitzada per a altres accions que no requerisquen aigua calenta, com llavar-se les dents”, explica Rafael Rodrigo, que és el creador de l’invent, al costat de Francisco Pelegero.

Així, a més de les llars, els sectors que poden veure’s més beneficiats per aquest dispositiu electrònic són els hotels, les perruqueries, els gimnasos, les enginyeries energètiques i les navilieres. Per a un habitatge amb una mitjana de vuit usos diaris entre dutxes, llavats de cara i labors en la cuina, l’estimació d’estalvi anual amb SmartWater és de 488 euros. En una perruqueria la xifra anual ascendeix a 1.222 euros i en un gimnàs amb 50 actuacions al dia l’estalvi és de 3.065 euros a l’any. Una ciutat esportiva o un hotel poden amortitzar 4.585 euros.

La idea va sorgir fa 15 anys per a pal·liar el balafiament diari de litres d’aigua i avui, no solament acaba amb aqueix problema sinó que estalvia ingents quantitats d’energia i emissions contaminants. I és que SmartWater, que es comercialitza sota la marca IDI, té també consciència ecològica.

Si tota la província de València instal·lara SmartWater en els seus habitatges, l’aigua estalviada ompliria el pantà de Tous fins a dues vegades en un any i s’estalviaria tanta energia com per a fer la volta al món una vegada i mitjana en un vehicle. A més, l’equip és capaç d’estalviar en el supòsit anterior tant CO₂ com perquè Espanya deixe de comprar drets d’emissions de CO₂ para no ser denunciat per no complir el tractat de Kyoto.

LES CLAUS:

SmartWater sorgeix fa 15 anys, període de temps que li ha dedicat un equip de sis persones (els dos fundadors, tres enginyers i un inversor) que han invertit 700.000 euros. Es fabrica a Canals.

Els seus objectius principals són: estalvi de consum d’aigua i energètic, reducció de les emissions de CO₂, augment del confort i estalvi econòmic en les instal·lacions.

¿Què fa? Davant una demanda d’aigua calenta, la prepara prop del punt de demanda i evita que es perda tota l’aigua freda que existeix en la instal·lació fins que arriba l’aigua calenta.

¿Com ho fa? SmartWater controla la temperatura de l’aigua. Mentre no està a la temperatura requerida és acumulada en un dipòsit. Quan l’aigua aconsegueix la temperatura desitjada avisa a l’usuari que l’aigua calenta està preparada. L’aigua freda acumulada en el dipòsit és proporcionada quan hi ha una demanda d’aigua freda.

¿Quant costa SmartWater? Funciona amb sol quatre piles, costa 700 euros més 300 d’instal·lar.

Últimas noticias

Contenido relacionado