Sobre la pantanà de Tous

L’exposició “Absència, presència en l'habitar contemporani” té la característica d’itinerant des del moment que engloba a diferents poblacions.

La sala d’exposicions Municipal d’Algemesí acull una exposició itinerant d’art contemporani amb motiu dels 36 anys de la famosa “pantanà” de Tous que va marcar un abans i un després en la vida de la gent de la Ribera, entre d’altres. L’exposició compta amb un conjunt de peces realitzades pels artistes: Juan Delgado, Janet Hesse, Domènec i Rafael Tormo, tots ells donen llum a la investigació realitzada amb un to documental que rescata els fets ocorreguts durant i després de la pantanà del 1982.

PublicitatAVL

L’exposició “Absència, presència en l’habitar contemporani” té la característica d’itinerant des del moment que engloba a diferents poblacions, fent-los partícips d’una mateixa causa/memòria, és per això que aquesta mostra d’art ja ha passat per L’Alcúdia, Beneixida i la Llosa de Ranes. L’equip curatorial compost per: Miguel Mallol com a comissari i Rafael Tormo, Adrián Ripoll i Elena Llácer com a cordinadors, ha estat recolzat gràcies a la col·laboració del comissari i gestor cultural Alejandro Villar que compta amb un seguit d’anys d’experiència en el sector de la moda i la cultura.

Al meu parèixer la multidisciplinarietat de l’equip curatorial fa del projecte un element comunicador molt enriquidor a més de ser nexe de les diferents idees i reflexions que es vol transmetre. És este l’element unificador que ens permet veure en l’exposició un recull d’expressions des de la documentació, fotografies i obres d’art que reinterpreten des de la seua posició artística els fets ocorreguts en la pantanà del 20 d’octubre de 1982.

Esta publicació està disponible en : Valencià