Els socialistes de Castelló anuncien que els comptes del 2021 seguiran mantenint la cobertura social

L'alcaldessa socialista ha fet un repàs a les accions dutes a terme el 2020 destacant l'increment pressupostari en Benestar Social i ajudes.

Cobertures en benestar social, reducció de càrregues d’impostos i línies d’ajudes a diferents sectors econòmics han estat els principals punts als quals Amparo Marco s’ha referit en el balanç del 2020 que ha oferit este divendres a la seu del partit socialista de Castelló.

L’alcaldessa de Castelló, junt el secretari de l’agrupació, ha recordat entre altres coses els 2,4 milions d’euros per emergència social extraordinària que es van sumar el passat 2020 per mitigar les primeres conseqüències de la pandèmia. A més ha aprofitat de nou per a fer la comparativa amb les xifres prèvies de l’any que els socialistes van entrar a governar al capdavant de l’ajuntament de Castelló. “Cal recordar que hi ha hagut un 56% més d’increment en el pressupost de benestar social per a donar cobertura a totes les necessitats de la població del que hi havia el 2015”, hi ha assenyalat.

D’altra banda, en el repàs per l’any COVID també s’ha referit a les “ajudes directes al comerç que es van ampliar fins als 1,4 milions d’euros”. En termes de reactivació econòmica, Marco ha fet menció a l’ajuda a les xicotetes empreses de Castelló “a través del programa PIRECAS on es donava prioritat a xicotetes obres de xicotetes empreses” per la qual cosa es van destinar, 1,5 milions d’euros.

També el foment del treball ha estat un altre dels fronts oberts. “Per això es van destinar 2,37 milions d’euros en diferents línies, com el pla de retorn del talent o els 1,9 milions del programa ‘Jornals de Vila'” on Marco ha destacat “el valor afegit del retorn al mercat laboral que genera junt la il·lusió de les persones beneficiàries a l’àmbit de la motivació”.

Reptes 2021

Pel que fa als reptes de l’any 2021, l’alcaldessa ha anunciat que es seguiran mantenint els mateixos eixos a l’àmbit social i eixes línies d’ajudes directes als empresaris, de baixada d’impostos i exempció d’algunes taxes, reiterant que es tracta d’un pressupost amb àmplia cobertura social. A més, de cara al futur també s’ha referit al plantejament urbanístic de la ciutat amb eixe Pla General i d’altra “a tot allò que ve derivat de l’anomenada ‘Agenda Urbana’ que implica entre altres coses la consecució de fons europeus”.

CatalanSpanish