Els socialistes defensen a Castelló l’eutanàsia com “un dret i no una obligació”

El senador per Castelló Artemi Rallo i la diputada nacional Susana Ros han parlat este dilluns en roda de premsa a Castelló de l’“impuls” que el govern de Sánchez ha donat als “nous drets que tenen a veure a la preservació de la dignitat humana”. Ho han fet en referència a la proposició de llei recentment presentada per la regulació de l’eutanàsia i que Rallo ha descrit com “una llei que no imposa sinó que reconeix els drets individuals a decidir sobre la fi de la vida quan està seriosament compromesa la dignitat de l’individu”.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista en el Congrés, Susana Ros, ha recordat que ha sigut la primera proposta que ha portat el partit socialista al primer ple ordinari d’esta legislatura i que per tant “els socialistes, el que diem, ho fem”, ha afirmat amb contundència.

En este sentit, Ros ha aclarit que esta llei “és un dret, no una obligació” i ha criticat durament, la postura del PP al respecte. Ros s’ha referit com al “caràcter vergonyós” de la dreta i la ultradreta, “un caràcter que no ens sorprén perquè ja ho van fer amb la llei del divorci, amb la llei de l’avortament i amb la llei del matrimoni entre persones del mateix sexe”. 

En esta compareixença danvant els mitjans de comunicació, els socialistes han aprofitat per arecordar altres temes referits a mesures de caràcter social com ara l’augment del salari mínim interprofessional a 950 euros, la pujada del dos per cent del sou dels empleats públics, la revaloració de les pensions, o la declaració d’emergència climàtica entre altres.

CatalanSpanish